Hölgyként „beleszeretni” Hófehérkébe II. rész

175837-4186Korábbi és mostani bejegyzésünk két főhőse közel 1300 kilométert tett meg együtt így nagyon kíváncsiak voltunk mit válaszol Rita arra a kérdésünkre, hogy meggyőzte-e az autó: „Azt hiszem, erre megadtam a választ a korábbiakban. Engem könnyű volt meggyőznie, páromnak egy Toyota Avensise van, de ő is elismerte, hogy nem ok nélküli a rajongásom a Mazdák iránt. Közös hétvégénk utolsó napján pedig már kezdett féltékeny lenni rá… Kilométerről-kilométerre erősödött bennem az elhatározás, hogy nekem nem volt ennyi elég: akarok egy saját Mazda6-ot!

Rita otthon érezte magát a Mazda zászlóshajójában
Rita otthon érezte magát a Mazda zászlóshajójában

Az okok pedig eléggé egyszerűek. Rita ugyanis egy Mazda 6 CD175 Revolution modellt kapott. Ennek fényében nem is csoda, hogy nem győzte sorolni a kedvenc funkcióit: „Egyszerűen fantasztikus (vagy inkább MAZDAsztikus)! Imádtam, hogy nem kellett folyton a – praktikusan kicsi, kb. rúzsnagyságú – kulcsot keresnem se nyitáshoz-záráshoz, se indításhoz. Az automata távolsági fényszóró is kényelmessé tette az éjszakai vezetést. Kifejezetten jó volt megtapasztalni az adaptív fényszórók működését a Mecsek kanyargós útjain. A tempomat a távolságtartással szintén szuperül működött, így akár a jobb lábamat is elfelejthettem. Tetszett az első-hátsó radar és a tolatókamera, bár sosem volt gondom a parkolással, de ekkora (méretű és értékű) autónál valóban indokolt a rendszer. Szerintem kicsit érzékenyebb, óvatosabb, nagyobb távolságokat tart.

Bármilyen környezetben jól mutat
Bármilyen környezetben jól mutat

Az RVM is betöltötte a funkcióját, virított a sárga kis piktogram a visszapillantó tükrökben és pittyegett is, ha veszélyeztetve érezte magát a holttérben közlekedők miatt. A fehér műszerfal-világítás egyszerű és nagyszerű, jól olvashatóak a számok. A navigációnak is hasznát vettük, kényelmesebb volt, mintha a szélvédőre tapasztottuk volna az okostelefont – ahogy egyébként szoktam – és persze az is tetszett, hogy össze lehetett párosítani az autóval. A 11 Bose hangszóró pedig csak tetézte a remek hangulatot. A csomagtartó óriási: apróságokat csakis dobozban, szatyorban célszerű vinni benne, mert a lovak biztosan szétszórják a rendelkezésre álló helyen, aztán legyen türelme meg hosszú keze az embernek összeszedni a cuccokat. Mindezek tükrében már nagyjából sejtettük a választ az utolsó kérdésünkre, nevezetesen arra, hogy melyik jelenleg Rita kedvenc Mazdája. „2014. április 4-ig a 3-as volt a favorit, aztán a hétvége során az új 6-os meghódította a szívemet”

Igazán jól állnak egymásnak
Igazán jól állnak egymásnak

Hófehérkével – így nevezte el Rita a valentin napon forgalomba helyezett hatost – nagyon egymásra talált a szekszárdi közgazdász hölgy. Ez ellen még a kicsit borongós hétvége sem tehetett semmit. Hiába, az igaz szerelem már csak ilyen.

Ritának nehéz volt az elválás
Ritának nehéz volt az elválás