Sportolók klubja

010Vitathatatlan, hogy a friss Mazda típusok mindegyike a sportosság szellemét tükrözi megjelenésében és menetdinamikájában egyaránt. Ha azonban olyan járműre vágyunk, amivel a márkatársak arzenáljából is kitűnhetünk, a tavalyi SEMA Show  Mazda standján érdemes kezdeni a keresgéléstt.

Két legújabb típusát ruházta fel a Mazda a Club Sport jelzővel, amelyek motorsport- ihlette egyszerű tónusaikkal és szögletes dekorációjukkal fokozzák a járművek dinamikus megjelenését. A Mazda6 „kompozit-szürke” fényezését a tető „Brilliant Black” névre keresztelt metál fekete színe koronázza meg. A szürkével remekül harmonizáló fekete, piros és világos csíkok eltérő vastagsága és egymástól mért távolsága is – a Mazda formanyelvének megfelelően – a mozgás érzetét hivatott fokozni.

Hétköznap Anyu vásárol vele, szombaton pedig Apu viheti pályanapokra – sehol nem fog csalódást okozni
Hétköznap Anyu vásárol vele, szombaton pedig Apu viheti pályanapokra – sehol nem okoz csalódást

A 2,2 literes SkyActiv-D erőforrással szerelt járműre természetesen egyéb kiegészítők is kerültek: a Mazda Design aerodinamikai csomagját képező diffúzorok és spoilerek is a kontrasztos fényes fekete színben ékesítik a kocsitestet. Velük harmonizálnak a Rays 57 Motorsport G07FXX 20 colos könnyűfém keréktárcsái, amelyeken Yokohama S.drive abroncsok feszülnek. A feszes úttartásért H&R rugókészlet, az ércesebb motorhangért Racing Beat kipufogó felelős, a nehéztalpú sofőrök biztonságos megállításában pedig lyuggatott féktárcsák és hatdugattyús Brembo fékek segédkeznek.

A SkyActiv-D 2.2L motor már bizonyított a GRAND-AM Rolex GX versenysorozatban
A SkyActiv-D 2.2L motor már bizonyított a GRAND-AM Rolex GX versenysorozatban

A Mazda Club Sport 3 sok  tulajdonságában hasonlít nagyobb testvérére, azonban néhány többletfunkciót is felvonultat. A dizájn kialakításánál a Mazda6 receptjét követték, az alapot itt fehér fényezés adja. A Club Sport motívumok vaskosabb vonalakkal és íves részletekkel erőteljesebb hatást keltenek, a teljes karosszériát uralják. A tanksapkán, a motorházfedélen és az autó oldalán fellehető apró feliratok érdekessége, hogy nem festési eljárással, hanem bakelitből készültek.

Agresszív, ugyanakkor rendkívül dögös külsőt kölcsönöznek a Club Sport 3 kiegészítői
Agresszív, ugyanakkor rendkívül dögös külsőt kölcsönöznek a Club Sport 3 kiegészítői

A nagyobb modellre is jellemző kiegészítők – mint az aero-kit, vagy a nagyméretű keréktárcsák – ezen a változaton is megtalálhatók, és remekül fokozzák az agresszív megjelenést. A dinamizmus a menetteljesítmények kapcsán sem marad el. A 2,5 literes SkyActiv benzinmotor gondoskodik a megfelelő menetteljesítményekről, hozzá csatlakozik a CX-5-ből származó hatfokozatú sebességváltó, amely egy Wavetrac önzáró differenciálművel kiegészülve alkot ütőképes hajtásláncot. Ennél a típusnál a Bridgestone Potenza abroncsokon keresztül adja át a lehető legnagyobb nyomatékot az aszfaltnak. A Club Sport 3 enteriőrjére sem panaszkodhatnak az adrenalin függők: a piros bőrülések és ajtóbetétek által meghatározott környezet nem sugároz túláradó nyugalmat, az autó vezetőjének.

Sportosságot sugallnak az olyan apró részletek, mint az elegáns varrások, vagy a MOMO-ihlette csík a kormányon
Sportosságot sugallnak az olyan apró részletek, mint az elegáns varrások, vagy a MOMO-ihlette csík a kormányon