Kiváltságos ausztrálok

Miért olyan szép hely Ausztrália? Sorolhatnánk a jól megszokott tényezőket, a csodálatos természeti adottságokról, különleges állatokról – köztük az imádni való koalákkal és kengurukkal -,  de a Mazda-rajongók szívét az ott elérhető Kuroi sportcsomag is megdobogtatja.

Szomorúak vagyunk mert kizárólag a kontinensnyi országban rendelhető a Mazda3 lépcsős- és ferdehátú változatához a Kuroi sportcsomag. A körülbelül 645 ezer forintnak megfelelő ausztrál dollárért kapható kiegészítők ízlésesen alakítják át a Mazda3 karakterét, ezért is olyan fájó, hogy kizárólag Ausztráliában kapható. Itthon is szívesen látnánk, ha az utcára szabadulna néhány Kuroi, és példaként szolgálna az ízléses optikai tuning kapcsán.

Az egyetlen, amit nem irigylünk az ausztráloktól az a fekete özvegy
Az egyetlen, amit nem irigylünk az ausztráloktól az a fekete özvegy

A sportcsomag kellékeivel felszerelt hármas szó szerint izmosabbnak tűnik a szériakivitelhez képest. Persze a kompakt Mazda már alapból sportos megjelenésű, ám a szolid fekete splitter az első lökhárítón és a szintén fekete küszöbtoldatok a versenyautók világának hangulatából csempésznek egy csipetnyit a Mazda3 karakteréhez. A csipetnyin most nagy a hangsúly, pontosan  a tökéletes egyensúly az egyik ütőkártyája a sportcsomagnak, amely nem túl kirívó, de mégis vérpezsdítő hangulatot áraszt. Persze ehhez hozzájárulnak a már jóval feltűnőbb 18 colos könnyűfém keréktárcsák , amelyek fekete színe harmonizál a többi sötét kiegészítő elemmel. A már említetteken kívül jutott még fekete díszítés a ködlámpák köré, illetve a hűtőrács bordái és a külső visszapillantó tükrök házai is befeketedtek. Hátul a csomagtartófedélen fut keresztben egy légterelő, ami a hátsó lökhárítóval együtt gusztusos látványt nyújt.

Hátulról sem feltűnőek a változások, ám valahogy mégis rátapad a tekintet
Hátulról sem feltűnőek a változások, ám valahogy mégis rátapad a tekintet

Erre a sok feketeségre utal egyébként maga a sportcsomag neve is, hiszen a kuroi japánul – fogadjunk, hogy kitalálod – igen, azt jelenti: fekete. Persze nem csak a képen látható fehér színnel kombinálható a sportcsomag, ám valószínűleg ezzel néz ki a legjobban. A látványelemek egyébként külön-külön is megvásárolhatók, szóval az ausztrál tulajdonosok a saját kényük és kedvük szerint finomíthatják Mazda3-asuk küllemét a „gyári”  kiegészítőkkel.