Wankel a csúcson

A mutatványozáshoz felrakott hátsó kerekei ugyan egészen biztosan kevesek szerint állnak jól neki, viszont állítólag 800 lóerőt tud az alábbi videóban szereplő Mazda RX-7 Wankel-motorja.

Igazán látványos parádét nyújt így ez a nem éppen gyári kivitelű ausztrál gép. Pörgés, forgás, tánc, füst – és mindezt „egy személyben” képes előállítani az RX-7 vezetője, nincs szüksége ehhez külön stábra, mint a koncertező együtteseknek. Apropó koncert – egyébként is remek a hasonlat, hiszen ennek a Wankel csodának természetesen hangja is van ám! Méghozzá milyen! Az ilyesmire fogékonyaknak öröm hallgatni. Ilyenkor jön elő az ember fejében a gondolat, hogy Wankel nélkül is van élet, de ha lehet, akkor inkább vele legyen:

Az RX-7 a fenti videóban éppen drifteléssel szórakoztatja a közönséget, ennek is köszönhetők a furcsának tűnő hátsó kerekek. Ugyanez az autó azonban – más abroncsokkal – gyorsulási versenyeken is szerencsét próbált. Nyolcszáz lóerő szép teljesítmény, ám akadnak nála is jobbak. Akár RX-7-ből is. Például az alábbi videóban szereplő kék szörnyeteg:

One thought on “Wankel a csúcson

  1. Visszajelzés: Botrány! – Mazdablog

Comments are closed.