Micsoda év…

Megállíthatatlanul közeledik a 2015-ös esztendő vége, és mivel a Mazda gépezete, üzemei is leállnak ilyenkor egy időre, így hasonlóképpen teszünk mi is. Tökéletes ez az alkalom arra, hogy visszatekintsünk, mi minden történt a márkánál, a Mazdával 2015-ben.

Idén is rengeteget foglalkoztunk a Mazda újdonságaival és azzal, hogy mit hoz a jövő. Megírtuk, mire számíthatunk az elkövetkezendő években. Már csak a tanulmányautókon keresztül is igazán biztató előretekinteni, ugyanakkor legalább annyira örömteli egy rövid leltárt készíteni az elmúlt egy esztendő történéseiről. Hiszen a 2015-ös esztendőt is sikerrel zárja a Mazda és büszke lehet mindarra, amit elért. Lássuk hát az idei mérföldköveket.

Nekünk tetszett a legkisebb ugrifüles
Nekünk tetszett a legkisebb ugrifüles

Örömteli várakozással indult a 2015-ös esztendő, hiszen még az előző év végén tudtuk, hogy Magyarországra is befut néhány példány a Mazda zászlóshajójából. Hamarosan ki is próbálhattuk a piac legnagyobb és egyben az akkori kínálat egyik legrégebbi Mazda típusát, a CX-9-et. Hiába telt el immár kilenc év a bemutatása óta, nekünk most is nagyon tetszett. És akkor még nem gondoltuk, hogy ugyanezen év végén már az utódját is láthatjuk. Nekünk inkább a kínálat másik végének szereplői jártak a fejünkben, hiszen az új Mazda2 és SUV testvére, a CX-3 bemutatása egyaránt közelgett. Csapatunk Mazda3 tesztautójára pedig régi ismerősként tekintettünk.

Várjuk már, hogy kipróbáljuk az új MX-5-öt
Várjuk már, hogy kipróbáljuk az új MX-5-öt

Tavasszal már örülhettünk a hazánkba is megérkezett vadonatúj Mazda2 bemutatásának – amit aztán több változatában tettünk próbára – és a Mazda díjzáporának, amelynek köszönhetően egyszerre mindjárt három Red Dot Design Award elismerés kerülhetett a márka vitrinjébe. A rügyfakadással együtt élvezhettük a megújult Mazda6 egyik példányát, aztán a másikat is, a legnagyobb örömünkre. Közben pedig arról értesültünk, hogy együttműködési szerződést írt alá a Mazda a Toyotával, aminek eredményeként még több közös projekt várható – ahogy azt már az év végén láthattuk is. Goodwoodban is a Mazda állt a középpontban, igaz, utána a restaurátoroknak is akadt némi dolguk a Mazda háza táján. Aztán a nyár nekünk is elhozta az előzmények nélkül megjelent CX-3 SUV-t. Nem csak Magyarországra, hanem a mi kezünk közé is került belőle egy példány – igaz, csupán néhány napra. Ugyancsak kipróbálhattuk nagy testvérét, a megújult CX-5-öt.

Vajon mikor kínál ismét Wankel-motoros típust a Mazda?
Vajon mikor kínál ismét Wankel-motoros típust a Mazda?

Az ősz első, még meleg fuvallatai pedig az MX-5 roadster élményét fújta hazánkba, bár kipróbálni ezt a típust majd csak 2016-ban tudjuk. Így hát szebbnél szebb Mazdákkal vigasztalódhattunk, illetve gyönyörködhettünk az autókiállítások tanulmányautó-szüretének köszönhetően. A Koeru után következett az RX-VISION, sőt a CX-9 második generációjának már a sorozatgyártású változatát is bemutatta kedvenc márkánk.
Fantasztikus, hogy milyen mozgalmas, milyen sok újdonsággal teli évet zár idén is a Mazda. Különösen viszonylag kis méretéhez képest diktál őrületes tempót a márka. Mi persze nagyon is örülünk, hogy ez az év is újdonságokban, örömökben, büszkeségre okot adó eseményekben gazdagon telt a Mazda számára, és kívánjuk, hogy ugyanilyen sikerekkel kikövezett esztendő várjon mindannyiunkra 2016-ban is.

Boldog új évet kívánunk!
Boldog új évet kívánunk!