MPS kerestetik

Epekedve várjuk már egy MPS Mazda megjelenését, és az ígéretek szerint 2016-ban nem is várunk hiába. Ám addig, amíg az új Mazda3 MPS piacra kerül, a Tokiói Autószalon standján számos más tanulmányt állít ki a Mazda.

Siker van, növekvő eladások is vannak, dübörög a SKYACTIV és a KODO, de Wankel és MPS nincs. Röviden így összegezhető a Mazda jelenlegi kínálata és karriere. Illetve még kiegészíthető azzal, hogy ígéretek is vannak. Egyrészt egy új Wankel-motoros típusra, másrészt (legalább) egy új MPS modellre. Utóbbit állítólag már 2016-ban megismerhetjük, míg a bolygódugattyús RX-VISION megvalósulására egy kicsit többet kell várnunk. Sebaj, ne legyünk telhetetlenek, mi legalábbis a Mazda3 MPS-nek is nagyon örülünk és izgatottan várjuk.

Érthető módon a Mazda6 „megvadítása” sikerült a legvisszafogottabban
Érthető módon a Mazda6 „megvadítása” sikerült a legvisszafogottabban

A várakozás közben viszont a Mazda sem hagyja magára MPS-re áhítozó rajongóit. (Sok más típusához hasonlóan egyébként az MPS modellek is más néven kerülnek forgalomba egyes piacokon, konkrétan Mazdaspeed modellekként.) Ennek megfelelően a 2016 januári Tokiói Autószalon Mazda sztárjai egytől-egyig olyan tanulmányautók, amelyeket szívesen kipróbálna minden autóversenyt kedvelő Mazdás. Nyilván ilyen a már korábban bemutatott RX-VISION és az LM55 Vision Grand Turismo is. Ezek mellett pedig szintén megcsodálható a standon további öt szépség: Mazda2, MX-5 különböző kivitelekben, Mazda6 és CX-3.

Így bizony kétségtelenül még dögösebb a CX-3
Így bizony kétségtelenül még dögösebb a CX-3

A Mazda2 és az MX-5 fehér „raliváltozatai” mellett a CX-3, a Mazda6 és szintén az MX-5 Mazdaspeed tanulmányait csodálhatjuk sötét árnyalatokban. Ültetett futóművekben, légterelőkben és kagylóülésekben egyik modell esetében sincs hiány, így már álló helyzetükben is könnyfakasztóan ínycsiklandóak. Mindezek közül tán a fehér MX-5 áll a legközelebb a valósághoz, illetve az MX-5 Global Cup versenyváltozatához. A Tokióban látható tanulmányautók sorsáról, megvalósulásukról azonban semmit nem tudunk. Így csak bizakodhatunk, hogy az új Mazda3 MPS nem marad egyedül a márka MPS-kínálatában.

Mazda2 raliköntösben
Mazda2 raliköntösben

 

One thought on “MPS kerestetik

  1. Visszajelzés: Agymenés – Mazdablog

Comments are closed.