A holnap hangja

MAZDA for TOMORROWLAND FEST.Nem véletlenül hangzik úgy a cím, mint valami televíziós tehetségkutató verseny elnevezése. A Mazda ugyanis egy DJ versenyt hirdetett, amelyhez nagykövetként csatlakozik a Lost Frequencies néven befutó előadó, Felix de Laet.

Különleges fába vágta a fejszéjét a Mazda, amikor kiírta a „Sound of Tomorrow”, avagy a holnap hangja DJ versenyt. A táncos lábú és fesztiválkedvelő fiatalság körében is elindult a népszerűség útján a márka, amikor „Tomorrowland” elektronikus zenei fesztivál mögé beállt támogatóként. A világ egyik legnagyobb fesztiváljának autóipari partnereként 2016-ban is feltűnik a Mazda, és ehhez kapcsolódva egy csábító lehetőséget kínál a lemezlovasoknak.

Felix de Laet a Sound of Tomorrow nagyköveteként természetesen „céges” autót is kap
Felix de Laet a Sound of Tomorrow nagyköveteként természetesen „céges” autót is kap

Egész Európából várják az előadók műveit, amelyeket a Mixcloud felületére kell feltölteni. A követelmények nem túl szigorúak, csupán annyit szabtak meg a szervezők, hogy 15 és 30 perc közötti hosszúságú mixeket várnak, #MazdaSounds hashtag megjelöléssel. A pályaműveket március 25. és május 1. között küldhetik a vállalkozó szellemű mixmesterek. A beérkezett alkotások közül ötven jut tovább a lejátszások száma, a megosztások és a kedvelések alapján. Ezután a Tomorrowland és a Mazda által kijelölt zsűri tagjai – köztük olyan neves DJ-k mint Lost Frequencies – kiválasztják a húsz döntőst. A végső megmérettetésre június 11-én kerül sor a bacelonai Mazda Space kulturális rendezvényterében, #MazdaSounds Live Showdown néven. Ekkor derül majd ki, hogy ki az a hat előadó, akik a belgiumi Tomorrowland fesztiválon egyenként hatvan perces műsorral kápráztathatják el a „Mazda Sound Of Tomorrow Island” színpad előtt kikapcsolódást kereső fiatalságot.

Vajon magyar nevezője is lesz a tehetségkutatónak?
Vajon magyar nevezője is lesz a tehetségkutatónak?

Felix De Laet egyébként a zsűrizés mellett mentorként is segíti a Mazda kezdeményezését. A belga DJ segít majd maximálisan felkészülni a hat nyertes előadónak, hogy maradandó élményt nyújthassanak a fesztivál közönségének. A „Tomorrowland” egyébként 2005-ben került fel a fesztiválozók térképére, és röpke tíz év alatt a világ egyik legjelentősebb zenei rendezvényévé nőtte ki magát. Fentebb azért hangsúlyoztuk, hogy a belgiumi fesztiválon vehetnek részt a tehetségkutató nyertesei, mert az európai helyszín mellett bizony Brazíliában is megrendezik. A 2016-ban július 22-24. között sorra kerülő fesztivál, az elmúlt négy évben megnyerte az International Dance Music Awards legjobb zenei eseményének járó díjat. Persze nekünk sem kell irigykedni, hiszen a budapesti Sziget Fesztivál is a világ élvonalába tartozik, úgyhogy már csak egy kívánalmunk maradt. Az élőzene mögé is szervezzen egy ilyen ötletes tehetségkutatót a Mazda! Mondjuk pont a Sziget Fesztiválra!