Melyiket szeressem?

Miata_001

A Mazda MX-5 egy kiváló menettulajdonságokkal rendelkező utcai autó, nem véletlenül olyan népszerű versenygépként is. Most minden generációjából megnézheted a versenyautó változatot, „munka közben”!

Micah Muzio a Kelley Blue Book egyik szerkesztője lesz az útikalauzunk, aki közelebb hozza az MX-5 vagy, ahogy az USA-ban ismerik, a Miata versenyélményt. Szépen sorban bemutatja az első generációtól a legfrissebb technikáig a felhozatalt. Az 1989-es első generációval (MA) kezdi a körözést, a hobbiversenyzők körében is kedvelt Willow Springs pályán. A 2,5 mérföldes aszfaltcsík lendületes kanyarjaiban a poros felület okozhat némi meglepetést, de összességében egy könnyen megtanulható, élvezetes pálya. Az MA széria kicsit idegesnek ítéltetik, ám végül a koros, de mégis menő titulust kapja. Időrendben haladva az 1992-es MB a második tesztalany, amely már érezhetően nehezebb, de ugyanolyan jó móka vezetni, mint az első generációt. A 2003-as harmadik generációban a nagy változás a szervokormány, amely sokkal könnyebb kormányzást eredményez. Ugyanez a helyzet az legújabb MX-5 esetében is, amelyben már SKYACTIV motor dolgozik. Külön dicséretet kap a váltó, a hang és igazából az is, hogy jóval könnyebb vezetni az első generációsnál.

Az Atlanti-óceánon túl egyébként mindegyik MX-5 generáció kedvelt versenyautó alap volt, a saját márkakupák mellett hosszútávú versenyeken is szívesen használták, illetve a versenyzőiskolákban is jó szolgálatot tett. De beszéljenek inkább a képsorok és Micah Muzio: