Ben és a hatos

16:25:42

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy srác, akit Bennek hívtak. Ennek a Bennek pedig volt egy Mazda6-osa, amit le is filmezett, miközben lemossa és kiáll vele az udvarról. Ez azért nem túl izgalmas a történet, ha csak ennyi lenne, biztos nem kerülne be ez az autó a blogunkba, de Ben Mazdája nem hétköznapi autó. Nagyon nem.

Az már önmagában szokatlan, hogy egy olyan családi autót kezdjenek tuningolni, mint a Mazda 6, ami önmagában szép. Elsőre azt gondolnánk, hogy mindenféle szpoilerezés, szoknyázás inkább csak rontana az összhatáson. Ben autóján azért van sárvédő szélesítés, meg egy méretes hátsó szárny is, de meglepetésre ezek nem csapják agyon az összhatást. A nagy kipufogó sem, de ezek csak apróságok, mert aki meglátja ezt az autót, hosszú percekig nem tudja majd levenni a szemét a hatalmas könnyűfémdarabokról, a felnikről. Wends Kranze Rapiers a nevük, és használtan is egy kisautó árát kell értük fizetni. A látványt fokozza, hogy a gumi szinte láthatatlanul vékony rajtuk, mintha nem felfeszítették volna az óriási felnikre, hanem csak úgy felfújták volna rá egy flakonból, mint a borotvahabot.

16:22:13

A Mazda álló helyzetében ráadásul teljesen kitölti a kerékjárati ívet. Még egy papírlapot se nagyon lehetne becsúsztatni a sárvédő és a gumi közé. Hogy ez sikerüljön, a Mazda 6 egyáltalán menetképes legyen, fel kell emelkednie a légrugóin. Ben csak megnyom egy gombot, és az autó készségesen felemelkedik, majd a karmarkolattal feltuningolt automatikus váltót  D állásba kapcsolja, és boldogan suhan tovább a belváros, na meg hallhatatlanság felé ezzel a videóval: