Kettőötvennel, keresztben

nyito

Többször írtunk már Mad Mike Whiddettről és az ő pokolian erős Mazda driftautóiról. Szerencsére nem pihennek, ismét találtunk néhány nagyon látványos videót a főszereplésükkel; érdemes mindet megnézni!

Ült már mellettetek az autóban egy igazi angol lord? Egy olyan főnemes, aki nagyon olcsón adott el egy jókora darabot a földjéből a Rolls-Royce-nak, csak mert szerette volna, ha a lakhelye közelében épül fel az új gyáruk? Az ember, akinek a kastélya előtt visz el az út, ahová minden autórajongó legalább életében egyszer el szeretne jutni? Igen, Lord Marchról van szó, és Goodwoodról, na meg a Festival of Speedről, az autózás legtöbbször igen esős örömünnepéről. Mad Mike barátunk 2016-ban lehetőséget kapott rá, hogy a legendás útszakaszon megmutassa tudományát, és utast is vihetett. Maga Lord March ült be mellé a 800 lóerős Mazda RX-8-ba, és bár a pálya csúszós volt, kényelmetlenül szűk, a menet végén a főúr boldogan csapott Mad Mike Whiddett markába, és alighanem olyasmit mondott a bukósisakjába, hogy lehetne még egyszer?

 

Az új-zélandi driftzseni persze nemcsak hírességeket autóztat, hanem új kihívásokat is keres. Egy olyan utat például, ahol még pontosabban kell vezetni, mint a korábbi kalandjánál. Dél-Afrikában a Franschhoek Pass hajtűkanyarjaiban találta meg ezt a helyet. Meg azt a magnókazettát, amin a világ legjobb autózós zenéje van. Nem hiszitek? Pedig az a szám, ami annyira felpörgeti Mad Mikeot, hogy 8800-at forgó motorral, 248 kilométeres tempó mellett húzza meg egy pillanatra a kéziféket, hogy a Badbullnak hívott Mazda RX-8-asa keresztben érkezzen a kanyarhoz, ahol csak egy nem túl meggyőző korlát védi a mélybe zuhanástól, remek kell hogy legyen.

Mindez persze nagyon látványos, de azért ott bujkál bennünk a kisördög, hogy erre nem lenne képes másik drifter? Mad Mike Whiddett vajon megállja a helyét a legjobbak között is ebben a műfajban? Erre a választ Japánban, ennek az autós szakágnak az őshazájában kaphatjuk meg. Az Ebisu versenypályán rendezett viadalon – ahol kilenc különböző nyomvonalon versenyezhetnek egymás ellen a drifterek – elindult és nyert is Mad Mike Whiddett és az ő Mazdája. Nekünk nem kell ennél jobb bizonyíték.