Mazdás karácsony

Minden karácsony kellemes kihívása a szeretteinknek leginkább tetsző ajándékot meglelni. Természetesen így van ez a Mazda-rajongók körében is, sőt nekik talán egy kicsit könnyebb is a kedvükben járni. Hiszen ami a Mazdával kapcsolatos, az már szinte biztosan tetszik egy mazdásnak. Ilyen ajándékötleteket igyekeztünk összegyűjteni az alábbiakban.

Manapság rengeteg lehetőség adódik egyéniségünk kifejezésére, így szinte bármilyen tömegtermékből is készíthető teljesen egyedi ajándék. Érdemes ezt észben tartani az ünnepek tájékán, nem csak karácsonykor. A legegyszerűbb módszerekkel, akár házilag is egyedivé varázsolható rengeteg használati tárgy, például gravírozással. Hasonlóképpen sok cég foglalkozik manapság például pólókra egyedi motívum nyomtatásával, ami szintén kiváló módszer Mazda-rajongó ismerőseink számára egyedi ajándékok készítésére. Végső esetben pedig egy 3D-nyomtatóval szinte bármi megvalósítható, amit esetleg nem találunk meg az üzletek polcain.

A Mazda európai SUV kínálata már kicsiben is létezik

Kissé komolyabb előkészületeket igényel, de ugyancsak örömöt okozhatunk egy Mazda-rajongónak, a márkához kötődő fotógyűjteményének felhasználásával, fotóalbum vagy naptár formájában. Persze ehhez már „bejáratosnak” kell lenni a megajándékozandó képtárába, vagy rendelkezni kell róla készített fotókkal. Valamint természetesen érdemes egyeztetni, hogy ne kapjon mindenkitől ugyanolyan jellegű ajándékot, de ez már csupán részletkérdés. A fotók persze nem csupán pólóra és naptárba, albumba nyomtathatók, hanem bögrére, párnára, és ki tudja még mi egyébre. Ezenkívül léteznek magyar nyelvű könyvek is a Mazdáról, igaz, inkább a régi típusokról. Az újabbakról szóló kiadványokkal itthon csak antikváriumban találkoztunk, angol nyelven. Ugyanakkor, ahogy az alábbi képen látható, még Wankel-motor és Mazda RX-7 formájú párna is létezik az igazi fanatikusoknak. A mazdás ajándékok sora tehát végtelennek látszik.

Mazda RX-7 és erőforrása párnába öntve

Természetesen mindenki tudja, hogy valójában minden Mazda- és úgy általában autórajongó autót szeretne karácsonyra (is). Mert oké, hogy a garázsban áll a kedves, de igazából akadna másik kedvenc Mazda is. Sőt, több. Persze ehhez is lehet először garázst építeni, és utána jöhetnek az autók, de léteznek egyszerűbb megoldások. Hiszen kis eséllyel valósulhat meg, hogy valaki az összes kedvenc Mazda típusát összegyűjti. Na jó, a Frey családnak sikerült, és egyébként egy-egy belépő az augsburgi Mazda Múzeumba is kiváló ajándék lehet karácsonyra.

A Mazda6 négyajtós és kombi kivitelben is hazavihető 1:43 méretarányban

Ha a múzeumban szerzett élményen túl mi is hasonló gyűjteményre vágyunk, akkor még a modellek jelenthetnek remek alternatívát. Hiszen például 1:43 méretarányban valóban esélyes minden kedvenc Mazda típus összegyűjtése. Ráadásul ezek karbantartása még az 1:1-es modelleknél is hatékonyabb. Olajat és szűrőt sem kell cserélni soha, és garázs sem kell hozzájuk, legfeljebb egynéhány vitrin. Ráadásul azért, hogy ezeket a szépséget beszerezzük, nem kell nemzetközi webshopokból rendelni. A bejegyzésben is látható modellek könnyedén beszerezhetők a Mazdablog együttműködő partnere, a Mazda Centrum segítségével. Az immár három márkakereskedéssel rendelkező cég ilyen jellegű kínálatáról a www.mirai.hu/modell/ honlapon tudhatók meg a részletek.

Nekünk persze kicsiben is az MX-5 a kedvencünk, és időjárástól függetlenül élvezhető