Érezted már Te is a kínzó vágyat, hogy egy Mazda Cosmo büszke tulajdonosaként kanyarogj a Wankel-motoros legendával, mondjuk valamelyik csinos hegyvidékünkön? Abban viszont majdnem biztosak vagyunk, hogy nem szeretnéd egy miniállam éves költségvetését rááldozni a kevés kifogástalan állapotú Cosmo egyikére. Akkor elég egy MX-5 re szert tenni!

Létezik olyan Mazda-rajongó, aki még nem ábrándozott egy olyan Cosmo Sportról, ami a saját garázsában áll? Nehezen tudjuk elképzelni. Szerencsére a tehetősebbeknek a neves aukciós rendezvényeken lehetőség kínálkozik álmaik megvalósítására, lecsapva az eladó példányokra. Például erre a vidám színű ritkaságra!

Wankel-motor, Cosmo Sport, 626, RX-7. Néhány híresség a gyártó múltjából, amelyekben a „mazdaság” a közös pont. Mostani bejegyzésünkből kiderül, honnan indult a márka és milyen fontos fejezetei vannak a történetének!

A Mazda történelmét kutatva számos érdekes tényre, és kiemelkedő teljesítményre bukkanhatunk. Mai bejegyzésünkben összegyűjtöttünk 15 olyan különleges információt, amely sokak számára lehet ismeretlen. Legelső, leggyorsabb, legnagyobb Mazdák, és egy kis töri óra a folytatásban. 

Új sorozatot indítunk, amelyben időről időre híres Mazdákat mutatunk nektek. Ezeknek az aukción értékesített járműveknek megvan a saját történetük, ami különlegessé és értékesebbé teszi őket.