CX-3, CX-5, no meg a nagy elődök, CX-7 és CX-9 nyomába szegődünk, hogy kiderítsük, honnan kerültek a Mazda kínálatába. A márka szabadidő-autós történelmi áttekintése következik.

Gyorsan megmozgatta a tuningmesterek fantáziáját annak idején a Mazda CX-7. Megjelenése után egyből lecsaptak rá, hogy azután visszafogott és eszement interpretációkból se legyen hiány. Természetesen a Mazda házi tuningcége, a Mazdaspeed sem maradhatott ki a „buliból”.

Kiváló új MX-3 vált volna belőle, ha sorozatgyártásban is megvalósul a Mazda Kabura, de sok más tanulmányautó társához hasonlóan sajnos nem lett belőle sorozatérett típus. Ráadásul formajegyei sem köszönnek vissza egyik későbbi Mazdán sem, mégis érdekes és izgalmas kis kupé a Mazda Kabura.

Hatalmas meglepetéssel készült ebben az évben Európának a Mazda. Még idén hazánkban is megjelenik egy olyan új típus, amelyet korlátozott darabszáma miatt csak a legkiváltságosabb megrendelők érhetnek majd el. Ráadásul ritkaságán túl is jó üzletnek ígérkezik a legújabb Mazda.