Szeptember 21-én ismét a miatások játszóterévé vált a Hungaroring, ugyanis a Magyar MX-5 Klub itt tartotta hagyományos Éves Nagytalálkozóját. Több mint háromszáz kis Mazda roadster ficánkolt egész nap a legendás aszfaltcsíkon, ezenkívül persze más érdekességek és programok is várták a résztvevőket.

„Egyszerűen japán” néven egy kedves brit városkában minden évben megrendezik a japán autók találkozóját. Idén a Mazda MX-5 harmincadik születésnapja is különleges apropót ad ennek az eseménynek. Légy ott Te is, aztán irány észak!

Különleges narancsszínben kínálja legújabb jubileumi MX-5 modelljét a Mazda. A Racing Orange fantázianevű árnyalat kizárólag a típus harmincadik születésnapjának ünneplésére készülő háromezer példányon tűnik fel.

Februárban, a Chicago Auto Show egy különleges Mazda modell bemutatójának ad otthont, ahogy tette ezt harminc évvel ezelőtt is. Ennek apropóján szemezgettünk a típus érdekességeiről.

Ez az év a Wankel-motor és a Mazda RX-7 jegyében telik a Mazdánál, hiszen idén 40 éves a legendás bolygódugattyús típus. Mi is többszörösen örülünk a jubileumnak, és néhány újabb érdekességet gyűjtöttünk össze, hogy miért lehet büszke a Mazda az RX-7 bármely nemzedékére.

Megemlékeztünk már a Mazda RX-7 negyvenedik születésnapjáról, egy nézőpontot viszont akkor nem említettünk. Valamint sok új csodás fotót és egy kihagyhatatlan videót is kiadott a Mazda az évforduló alkalmából, amit most muszáj megosztanunk.

Japánban 1978 márciusában debütált a Mazda bolygódugattyús kupéja, az RX-7. A több nemzedéket megélt típus a márka egyik legsikeresebb Wankel-motoros járműve, és még manapság is komoly rajongótábornak örvend. Róla emlékezünk most meg!