Hiába, az ősz többnyire csapadékos. Hol eső hull, hol hó, a Mazda fölött pedig a díjak felhői nyíltak meg és árasztják el ismét megannyi elismeréssel kedvenc márkánkat. Mert megérdemli!

Nem elég, hogy más piacokhoz képest Magyarországon viszonylag sokat kell várnunk a Mazda legújabb roadsterére, ráadásul még hetente érkeznek a fotók mutatósabbnál mutatósabb új MX-5 modellekről, a világ minden tájáról. Most éppen egy tuningolt japán példányra leltünk. Ja, és van ott még egy CX-3 is – meg a Mazda összes többi típusa.

Csak úgy néz ki, mintha Mazda5 lenne, pedig valójában ez egy Metron 7. Legalábbis az átépítését végző szlovén cég simán „átmárkázta” a japán egyterűt. Igaz, az autó ismertetőjében feltünteti, hogy az alapja egy Mazda5, és valljuk be, ezt le sem tagadhatná. Ennél persze sokkal érdekesebb, hogy mire használta a cég a Mazda egyterűjét.

Hamarosan 25 éve annak, hogy megjelent az első Mazda egyterű, amelynek Európában a Mazda5 az utódja. Az évforduló kapcsán megérdemelnek egy összefoglalót a Mazda egyterűi, amelyben bemutatjuk az MPV, a Premacy és a Mazda5 különféle generációit.