Ismét forog a rotor

Ajándékot kapni és adni is jó, na de milyen lehet saját magunktól kapni a legkülönlegesebb születésnapi meglepetést? 2020-ban meglátjuk, a hírek szerint ugyanis a Mazda pontosan erre készül. Alapításának 100. évfordulóján bemutatkozik egy új, Wankel-motoros típus!

Mazdák újratöltve

Nem elég, hogy más piacokhoz képest Magyarországon viszonylag sokat kell várnunk a Mazda legújabb roadsterére, ráadásul még hetente érkeznek a fotók mutatósabbnál mutatósabb új MX-5 modellekről, a világ minden tájáról. Most éppen egy tuningolt japán példányra leltünk. Ja, és van ott még egy CX-3 is – meg a Mazda összes többi típusa.

A füstben edzett férfi

Gumifüst, bömbölő motorok, gyönyörű nők, hangos zene… ja és még több gumifüst. Szűkszavúan így jellemezhető a driftversenyek világa, ahonnan persze a Mazda sem hiányozhat. Most megmutatjuk eme szubkultúra legújabb hirosimai csodamasináját!

Árnyéktípus

Bár az RX-7 eltűnése óta már egy RX-8 nemzedék is jött, látott és búcsúzott, az őt időben megelőző RX-7 népszerűsége továbbra is töretlen. Nyilván ezért foglalkoztatja a rajongókat és az autós újságírókat egyaránt a típus lehetséges újjáéledése. Egyes források szerint mégsem alaptalanul…

Piros, mint a pesti troli…

Korábban már írtunk a Metron Intézet elektromos hajtású rekorder Mazda5 modelljéről, és azt is említettük, hogy a szlovén cég korántsem kezdő az elektromos autók világában. A Mazda5 elektromos változatának kifejlesztése előtt már létezett a villanymotor hajtotta RX-8 modelljük, amely a Bolt nevet kapta.