Folytatódik a jövő

Immár évek óta tart a Mazda sikersorozata, a KODO formanyelv és a SKYACTIV műszaki arzenál jóvoltából. Sorra érkeznek a kínálatba az e „csomag” szerint megálmodott típusok, így jelenleg szinte már nem is maradt a korábbi stílust hordozó képviselője a Mazdának. Az ily módon szépen összeállt csapatot látva persze felmerül a kérdés: hogyan tovább? Erre ad választ a Frankfurti Autószalonon debütált Mazda Koeru tanulmányautó.

Sportolók klubja

Vitathatatlan, hogy a friss Mazda típusok mindegyike a sportosság szellemét tükrözi megjelenésében és menetdinamikájában egyaránt. Ha azonban olyan járműre vágyunk, amivel a márkatársak arzenáljából is kitűnhetünk, a tavalyi SEMA Show  Mazda standján érdemes kezdeni a keresgéléstt.

A szél hangja

A Mazda jövőképét reprezentáló tanulmányautók mezőnyének talán legfigyelemreméltóbb példánya volt a Furai Concept. A megjelenésében és teljesítményében is egyedülálló japán prototípusról, és tragikus végzetéről olvashattok a folytatásban.

Egy „aktfotó” és más semmi

Már mi magunk is többször foglalkoztunk vele, hogy vajon milyen formát ölt majd az MX-5 következő generációja. Azt már két éve tudjuk, hogy az Alfa Romeo is épít majd egy saját típust a következő generációs MX-5 padlólemezére, valamint azt is, hogy az olaszok saját motorral hajtják majd a Hiroshimában készülő roadsterüket.