MX-kezdetek

Ha azt mondjuk MX, akkor – legalábbis itt, a Mazdablog olvasói között – egészen biztosan mindenki rávágja, hogy 5! Hiszen nyilván senkinek nem kell bemutatni a Mazda MX-5 roadstert. Most viszont olyan Mazda különlegességeket mutatunk, amelyek nem ötösök, de említésre méltó MX modellek.

Már a spájzban vannak?!

Sem az oroszok, sem a japánok nincsenek a spájzban, de valóban egyre közelebb kerülünk a Mazda legfrissebb újdonságaihoz. Ha testközelből akarjuk látni a megújult Mazda6 négyajtós és kombi változatát, valamint a VISION COUPE és a KAI tanulmányautókat, akkor már elég csak Genfig utaznunk.

Folytatódik a jövő

Immár évek óta tart a Mazda sikersorozata, a KODO formanyelv és a SKYACTIV műszaki arzenál jóvoltából. Sorra érkeznek a kínálatba az e „csomag” szerint megálmodott típusok, így jelenleg szinte már nem is maradt a korábbi stílust hordozó képviselője a Mazdának. Az ily módon szépen összeállt csapatot látva persze felmerül a kérdés: hogyan tovább? Erre ad választ a Frankfurti Autószalonon debütált Mazda Koeru tanulmányautó.

Sportolók klubja

Vitathatatlan, hogy a friss Mazda típusok mindegyike a sportosság szellemét tükrözi megjelenésében és menetdinamikájában egyaránt. Ha azonban olyan járműre vágyunk, amivel a márkatársak arzenáljából is kitűnhetünk, a tavalyi SEMA Show  Mazda standján érdemes kezdeni a keresgéléstt.