Megszokhattuk már, hogy a Mazda szinte minden évben előrukkol egy-egy igazán szemkápráztató négykerekűvel valamelyik jelentős autószalonon. Az idei Tokiói Autószalonra azonban mindjárt két tanulmányautót is vitt kedvenc márkánk. Mindkettő döbbenetes, a szó legjobb értelmében.

Nevét a Mazda Japánon kívül forgalmazott legkisebb sportkocsija, szellemiségét pedig a márka valaha gyártott legdrágább luxusautója örökölte. Az 1985-ös Mazda MX-03 tanulmányautó az ugyanekkor született Vissza a jövőbe című film főszerepére is joggal pályázhatott volna.

Epekedve várjuk már egy MPS Mazda megjelenését, és az ígéretek szerint 2016-ban nem is várunk hiába. Ám addig, amíg az új Mazda3 MPS piacra kerül, a Tokiói Autószalon standján számos más tanulmányt állít ki a Mazda.

Érezted már Te is a kínzó vágyat, hogy egy Mazda Cosmo büszke tulajdonosaként kanyarogj a Wankel-motoros legendával, mondjuk valamelyik csinos hegyvidékünkön? Abban viszont majdnem biztosak vagyunk, hogy nem szeretnéd egy miniállam éves költségvetését rááldozni a kevés kifogástalan állapotú Cosmo egyikére. Akkor elég egy MX-5 re szert tenni!