Mazdával a hegyekbe

Nyáron a legtöbben vízpart mellé igyekeznek, ám sokan indulnak ilyenkor a hegyekbe is. Sőt, versenyt is rendeznek, hogy ki ér fel előbb a hegytetőre. Ezeken a látványos viadalokon persze Mazdások is részt vesznek, róluk szól ez a bejegyzés.

Extrém veterán

Nemrégiben írtunk a Mazda RX típusainak történelméről, ahol az Európában népszerű RX-7 és RX-8 mellett számos más bolygódugattyús Mazdáról is megemlékeztünk. Ezek közül az egyik az RX-2, amelynek most egy különleges példányát mutatjuk meg.

Spa, mégsem wellness

Igazán tanulságos a kétezres évek számítógép-vezérelte autócsodáiból átülni a huszadik század négykerekűibe. Hiszen manapság már minden olyan „természetesnek” tűnik, a versenyautók mintha sínen fordulnának, nyoma sincs oldaldőlésnek, megcsúszásnak. Talán nem túlzás azt állítani, hogy hajdanán látványosabb autóversenyeket láthattunk. Vagy csak így visszatekintve vérforraló egy régi versenyautó száguldása? Az alábbi csodálatos videó segít a válasz megtalálásában.

Drága narancs

Létezik olyan Mazda-rajongó, aki még nem ábrándozott egy olyan Cosmo Sportról, ami a saját garázsában áll? Nehezen tudjuk elképzelni. Szerencsére a tehetősebbeknek a neves aukciós rendezvényeken lehetőség kínálkozik álmaik megvalósítására, lecsapva az eladó példányokra. Például erre a vidám színű ritkaságra!