Manapság talán az MX-5 tekinthető a Mazda kínálatában leginkább sokak vágyának, míg a roadster megjelenése előtt minden bizonnyal a Wankel-motoros RX-7 típusokért rajongtak a legtöbben. No és mi számított menőnek az RX-7 előtt? Kiderül az alábbi sorokból.

Szeretjük a Petrolicious videóit, mert fantasztikus hangulatot teremtenek abban a pár percben, amíg végignézzük őket. Persze főleg csak azok számára, akik éreznek némi vonzalmat az autók iránt és különösképpen a szép korosabb példányok mozgatják meg a fantáziájukat. Most éppen egy ilyen Mazda következik a kenguruk földjéről.

Nemrégiben írtunk a Mazda RX típusainak történelméről, ahol az Európában népszerű RX-7 és RX-8 mellett számos más bolygódugattyús Mazdáról is megemlékeztünk. Ezek közül az egyik az RX-2, amelynek most egy különleges példányát mutatjuk meg.

Többször felröppent a hír, és mi is beszámoltunk már a Mazda 2020-ra jósolt új Wankel-motoros típusáról, így ezúttal nem erről esik szó, hanem éppen ellenkezőleg, a múltról. Most tehát terítékre kerülnek az RX-sorozat típusai.