Deszkadrift

Szükségtelen a fagyos fehér csapadék ahhoz, hogy elsőkerék-hajtású autóval is driftelhessen az adrenalinra éhes sofőr. Ezt egy kanadai sportember bizonyítja be a Mazda3 segítségével. Nézzétek meg a videót!

Hóban forogni – úgy vélem – szinte mindenki szeret. Persze kizárólag olyan helyen, ahol semmiféle tereptárgy nem „ugrik” hirtelen az autó elé. Ki más mutathatná meg tehát hitelesebben, hogyan lehet a szikrázó nyári napsütésben is kilinccsel előre mókázni egy Mazda3-ban, mint a csúszós téli sportok egyik kanadai csillaga? A trükk rendkívül egyszerű. Csupán két hódeszka szükségeltetik hozzá, amik könnyedén elférnek a Mazda3 csomagterében, a dönthető hátsó üléstámláknak is köszönhetően. Amint a hátsó kerekeivel a deszkákon áll az autó, a kézifék karjának behúzásával és a gázpedál lenyomásával máris kezdetét veszi a deszkadrift! A videóban Sebastien Toutant, a kilenc éves kora óta hódeszkázó kanadai sportoló örömautózik a Mazda3-mal:

A Mazda a kanadai hódeszkás sportélet támogatójaként kínált lehetőséget az egyik legnagyobb tehetségnek számító 21 éves Toutantnak, hogy őrültködjön kicsit az Észak-Amerikában is népszerű Mazda3 segítségével. Természetesen az ilyen mutatványok nem használnak az autónak, úgyhogy inkább ne próbáljátok utánozni! Ha mégis rávetemedtek, akkor csak és kizárólag lezárt pályán tegyétek!