Teljes díszben

Mi magyarok ugyan még a sorozatgyártású új MX-5 első példányait sem tapogathattuk meg, a Chicago Auto Show látogatói már az abból készült legfrissebb tanulmányautót mustrálhatták. Az MX-5 Miata Concept Design elárul pár újabb részletet a hamarosan valóban hozzánk is megérkező típusról.

Neve is mutatja, hogy az MX-5 Miata Concept Design elsősorban a dizájnjában kínál újat. Abban sem túlzóan, hiszen elsőre szinte csak a sötét könnyűfém keréktárcsák tűnnek fel. Alaposabban szemügyre véve azonban gyorsan észlelhető a fehér autón a szintén feketére fényezett további hozzáadott érték. Ez a tanulmány ugyanis a Mazda roadsteréhez majdan rendelhető kiegészítőket hivatott bemutatni. A 17 colos, 205/45 méretű abroncsokat viselő könnyűfém keréktárcsákon túl ilyen a csomagtér fedelére biggyesztett diszkrét légterelő és a teljes alsó-öltözet. Hiszen szintén légterelővel gazdagodtak a küszöbök és a lökhárítók, elöl és hátul egyaránt. Piros féknyergeivel ugyancsak fokozza az autó megjelenését, ám mindemellett az MX-5 hatékonyabb lassításában is remekel a könnyített Brembo fékrendszer.

Bár nem látható, de az új MX-5 csomagtérfedelére rögzíthető ízléses pót-csomagtartót is bemutatott a Mazda Chicagóban

A teljes díszbe öltöztetett, különleges Mazda MX-5-tanulmány bemutatójának helyszíne sem mindennapi. Sőt, nagyon is fontos szerepet tölt be a típus életében a Chicago Auto Show, hiszen éppen itt mutatták be az MX-5 első generációját 1989-ben. Ezzel a mostani MX-5 Miata Concept Design tanulmánnyal pedig teljessé válik a márka SKYACTIV tanulmányautó kínálata. A Tokyo Auto Salon Mazda standján ugyanis már szerepeltek a CX-5, a CX-3, a Mazda2, a Mazda3 és a Mazda6 gyárilag még mutatósabbá varázsolt tanulmánymodelljei. Vagyis csak az MX-5 hiányzott a „tuningsorból”, azt azonban – nyilván a múltidézés miatt, szándékosan – a Chicagói Autókiállításra hagyták.

A Tokyo Auto Salon Mazda sztárjai
A Tokyo Auto Salon Mazda sztárjai