Megvalósuló tanulmány

Nemrég kezdődött az új Mazda2 forgalmazása, máris felbukkant belőle az első egyedi változat. A Mazda2 Sport Black csak nevében fekete, fényezésében alig, és egyéb csavar is akad még a dolgában.

Áprilisban mutatta be a Mazda Japánban a Mazda2 Racing Concept elnevezésű tanulmányváltozatát, amelyet hamarosan piacra is dob. Igaz, Mazda2 Sport Black néven és Európában csak Nagy-Britanniában, de már így is örömteli egy megvalósuló tanulmány ténye. Pláne, hogy megjelenésében szinte egy az egyben a tanulmányautó jellegzetességei köszönnek vissza a Sport Black modelleken is.

Tanulmányként ilyen volt a Mazda2 Racing Concept...
Tanulmányként ilyen volt a Mazda2 Racing Concept…

Az autó elnevezésében a fekete itt sem a karosszéria színére, csupán a kiegészítőkére utal. Ugyanis fekete légterelő díszíti az első lökhárítót, valamint a küszöböket és a csomagtérajtó tetejét is. A tükörházak és a 16 colos könnyűfém keréktárcsák viszont csak a tanulmányváltozaton voltak feketék, és az antenna is hagyományos a Sport Black modelleken – alapáron. A Racing Concept karosszériájának oldalán alul és az ablakok alatt végigfutó díszítés ugyanis felárért szintén kérhető a Sport Blackhez is, illetve plusz pénzért a tükörházak is lehetnek feketék. Szintén eltérés mutatkozik viszont az erőforrások tekintetében, hiszen míg a tanulmányt a Mazda új, 1,5 literes dízelmotorja hajtotta, addig a Sport Black modellek az 1,5 literes benzines erőforrás kilencven lóerős változatával rendelhetők. További felszereltségét tekintve alapáron járnak az autóhoz a sötétített hátsó üvegek és a navigációs rendszer, csakúgy, mint az egyébként feláras Soul Red vagy a Snowflake White fényezés. Most ugyan nem, ám egyszer talán Európa többi részébe, és így hozzánk is eljut majd a Mazda2 Sport Black.

…és ilyen a Mazda2 Sport Black
…és ilyen a Mazda2 Sport Black