Iszappakolás

cx5mudKorunk szabadidő-autói leginkább a városban flangálnak a házak között, a biztos talajon. Legfeljebb az úthibák és a magas padkák állítják őket kihívás elé, ám a Mazda CX-5 az összkerékhajtásával bátran merészkedhet a város szélére is. Bizonyítékot szeretnél? Nézd meg a következő videót!

Kis tócsa, nagy tócsa vagy siratófal. Vajon melyik támaszt leküzdhetetlen akadályt a Mazda CX-5 elé? Talán egyik sem? A kérdés megválaszolásához alaposan összekoszoltak egy példányt Kaliforniában. A tett színhelyéül egy dimbes-dombos krosszpálya szolgált, ahol az összkerékhajtás nyújtotta előnyök jól megmutatkoztak.
Cx5mud2
Az első megpróbáltatás a mély sárban várt az európainál erősebb CX-5-re. Az USA piacán ugyanis a négyhengeres 2,5 literes SKYACTIV-G motorral is megvásárolható, amely 184 lóerővel és hatfokozatú automatikus sebességváltóval áll a tulajdonosok rendelkezésére a mindennapok során. Vajon ez az erő segít a második akadályt is leküzdeni? A „siratófal” elsőre nagy falatnak bizonyult, habár a sofőr bevallotta lehet az ő hibája is az elszúrt manőver. Másodjára már leküzdik a meredek akadályt, aztán jöhet még egy kis csapatás a sárban, aminek a kamera látja kárát. A sokat kibíró GoPro valahol a sáros víz mélyén ragadva, kétségbeesetten várta sorsa alakulását, mígnem a gondos sofőr egy hosszú gereblye segítségével kihalászta. Mondjuk amíg a szerszám előkerült a kocsi tetőkárpitja is megérezte a törődést, de sebaj minden jó, ha a vége jó. Nézzétek meg a CX-5 terepen  mutatott újabb teljesítményét az alábbi videóban:

One thought on “Iszappakolás

Comments are closed.