Ősz végén, tél elején, a hideg beköszöntével jön el az összkerékhajtású járművek szezonja, amikor egyre gyakrabban válnak csúszóssá az utak. Mármint elvileg. Valójában viszont mindig plusz biztonságot ad az összkerékhajtás, ahogy az alábbi példákból is látható.

Felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi biztonsági kiegészítővel bővült egy Mazda felszereltsége csupán az elmúlt tíz-tizenöt évben. Most olyan technológiákról esik szó, amelyekkel a téli vezetés is biztonságosabb és könnyebb.

Előrebocsátjuk, nem csak a Mazda MX-5 tulajdonosoknak szól a most következő poszt. Lényegében egy nagyobbacska ugrásra tőlünk fantasztikus kalandban lehet része a hegyi kanyargást kedvelőknek, bármelyik Mazda típussal!

A Földgömb másik oldaláról, Ausztráliából érkezik tíz tipp a biztonságos hóban autózáshoz! Bár messzi tájról üzennek, érdemes megfogadni a tanácsokat!

Korunk szabadidő-autói leginkább a városban flangálnak a házak között, a biztos talajon. Legfeljebb az úthibák és a magas padkák állítják őket kihívás elé, ám a Mazda CX-5 az összkerékhajtásával bátran merészkedhet a város szélére is. Bizonyítékot szeretnél? Nézd meg a következő videót!