Mazda mindenttudó

photo
Egy fényképpel egyedivé tudjuk tenni a MyMazda alkalmazást

Mikor is kell olajat cserélni a Mazdánk motorjában? Na és a váltóban? Mekkora legyen hátul a keréknyomás, ha a horvát tengerpartig autópályán megyünk, és két gyerek ül hátul, meg rengeteg csomag? Melyik biztosítékot kell ellenőrizni, ha nem akar mozdulni a külső tükör? Megannyi apróság, amire ugyan megtaláljuk a választ egy-két telefonhívással, vagy a kezelési útmutató végigböngészésével, de nincs erre egyszerűbb és jobb megoldás? De van, úgy hívják, hogy MyMazda.

Korábban már írtunk a Mazdák digitális szervizkönyvéről, de most elkészült egy film, na és némileg csinosodott az alkalmazás is, ezért úgy gondoljuk, nem árt összefoglalnunk, miről is van szó. A MyMazda tulajdonképpen egy online rendszer, hatalmas adatbázis, amit számítógépről, vagy okostelefonra, tabletre töltött programmal érhetünk el. Szerencsére nem úgy kell elképzelni, hogy kismillió felgyűrődött szélű, enyhén megsárgult beszkennelt papírt, amik között végtelen menükben kell keresgélnünk. A MyMazda, akármilyen eszközön is használjuk, személyre és autóra szabható, ráadásul igen csinosan néz ki.

Okostelefonon így néz k a MyMazda applikáció
Okostelefonon így néz k a MyMazda applikáció

A használatához elsőként regisztrálnunk kell magunkat és Mazdánkat. Itt két adatra van szükség, egy érvényes email címre, és az autónk alvázszámára. Ez a két adat köti össze a járművet és tulajdonosát az adatbázissal. Cserébe pedig kapunk egy komplett flottamenedzsment programot, csak éppen egy autóra optimalizálva.  Megtaláljuk benne a típushoz tartozó kézikönyvet, és minden adatot, amire szükség lehet. Látható az autó karbantartási története, a szervizidőpontok, még a cserélendő alkatrészekre is felhívja a figyelmet az alkalmazás. Természetesen riasztást is beállíthatunk magunknak, ami figyelmeztet, hogy mikor kell ismét szakműhelybe látogatnunk. Hasznos segítség, hogy oktatóvideók is elérhetők a MyMazda felületén keresztül. A MyMazda lehetővé teszi, hogy az autóhoz kapcsolódó minden dokumentumot és információt egy helyen tárolja és áttekinthesse az autó tulajdonosa, sőt arra is ad lehetőséget, hogy egy gombnyomással hívhassuk a segélyszolgálatot, ha bajba jutottunk.

Számítógépről és okostelefonról egyaránt elérhető a MyMazda fiókunk
Számítógépről és okostelefonról egyaránt elérhető a MyMazda fiókunk

Mire jó még a MyMazda? Fokozza a büszkeségünket, a saját autónk fényképét ugyanis feltölthetjük a programba, így minden elindításnál, értesítésnél szeretett négykerekűnk fog visszanézni ránk. Hát lehet ennél nagyobb élménye egy Mazda tulajnak?