Pünkösdi roadstertúra az Alpokban

Mindenkinek mást jelent a tökéletes hosszú hétvége. A Magyar MX-5 Klub közel harminc tagja az idei pünkösdi hétvége programjának egy alpesi túrát választott, amelynek négy napján több mint ezer kilométert örömautóztak Ausztria és Németország festői szépségű hegyi útjain. Még az időjárás is tökéletesen alakult a fedél nélküli élményekhez a Miata-Tour Austria-Germany 2019 során.

Évente több alkalommal is emlékezetes programokat, túrákat szervez lelkes tagjainak a Magyar MX-5 Klub. Ezúttal a közösség egyik Ausztriában élő magyar tagja állt elő azzal az ötlettel, hogy a pünkösdi hétvégén barangoljanak egy jót az alpesi utakon. A klubbal közösen megszervezte a túrát, így péntek este 28 Mazda MX-5 gyűlt össze egy szentgotthárdi szállodánál. A csapat gerincét NB és NC típusok adták, néhány NA-val és ND-vel színesítve a felhozatalt. A társaság már az esti vacsoránál jól összekovácsolódott, szombat reggel pedig célba vették Ausztriát.

Miatánk, ki vagy a hegyekben…
Pihenő egy sípálya parkolójában
NA-tól az ND-ig mindegyik generáció képviseltette magát a konvojban

Autópálya-matricát szándékosan nem vett senki, a cél ugyanis az volt, hogy a tájban gyönyörködve és közben a roadsterek képességeit a kanyargós kis hegyi utakon a lehető legjobban kiélvezve autózzon a csapat. Így haladtak mindvégig együtt, konvojban, de ez nem jelentett sem veszélyes versengést, sem unalmas tötymörgést. Rádiós adóvevőkkel tartották egymással a kapcsolatot, és rendszeresen bevárták egymást. Habár 90 lóerős NA és kétszer olyan erős ND is futott a csapatban, a tempó mindenkinek megfelelt, biztonságos, mégis élvezetes volt. Nem is történt semmilyen rendkívüli esemény.

A Mazda MX-5 kiváló családi autó, csak kettő kell belőle: a hófehér ND-vel a szülők, az NC-vel a gyermekek utaztak
Autópálya helyett a kis országutakat választották a résztvevők. És milyen jól tették!
Egyik kanyar a másik után, napsütésben, gyönyörű tájakon: ez kell egy igazi miatásnak!

Szombaton 350 kilométert tett meg a miatás csapat, útba ejtve Hallstatt városát, ahol egy rövid sétával mozgatták meg magukat a gyönyörű hegyekkel körbe vett tó partján. Este pedig Werfenweng wellness-szállodájában frissültek fel. Vasárnap egy 250 kilométeres kört autóztak Hochmoos érintésével. A németországi szakaszon Berchtesgadenben álltak meg, ahol a hegy gyomrába épített lifttel felmentek Adolf Hitler egykori kedvenc nyaralójába, a Sasfészekbe. A csodálatos panorámát élvezve hógolyóztak egy kicsit, majd folytatták útjukat roadstereikkel vissza a werfenwengi szállodába.

Hallstattban a kempingben tudott leparkolni a népes miatás csapat
Hallstatt megért egy sétát
A Sasfészek, több mint 1800 méterrel a tengerszint felett

Utolsó nap hazafelé vették az irányt, ám többen még Ausztriában maradtak egy-két napra, vagy éppen egy gyorsabb útvonalon igyekeztek Magyarországra. Mindenesetre a kemény mag Szentgotthárdig együtt maradt a bő négyszáz kilométeres úton, onnan pedig már egyénileg tértek haza. A Miaták egytől-egyig derekasan szolgáltak, a száraz, meleg időjárásnak köszönhetően négy napig a tetőket sem kellett felcsukni menet közben. Így utasaik szabadon gyönyörködhettek az alpesi tájban, és maximálisan kiélvezhették a túra minden percét kedvenc roadstereikben.

Viszlát a következő miatás túrán! Addig is jó gurulást!