Ahogy lenni szokott, egymást túllicitálva jelennek meg a Mazda típusaiban az újdonságok, némi típusfrissítés formájában. Most a CX-5 aktuális nemzedékének megújult változatát próbáltuk ki.

Legalább annyira érdekes a megújult Mazda MX-5 bemutatójának helyszíne, mint maga az autó. A szervezőknek sikerült a roadsterhez illő „díszletet” választaniuk, nem messze tőlünk, Romániában. Itt ló és lovasa valóban egyként róhatja a kanyarokat a Jinba Ittai jegyében.

Elsőként dízelmotorral próbálhattuk ki a Mazda6 megújult változatát, amit már igazán nagyon vártunk. Előzetesen annyit elárulhatunk, hogy nem is csalódtunk a régi-új Mazda6 alaposabb megismerése után.

Kissé megújulva folytatja pályafutását a tavaly bemutatott Mazda CX-5. Miért nyúltak máris hozzá a Mazda mérnökei a legfrissebb típushoz? Természetesen azért, hogy még jobb legyen, és ennek megvalósulását alá is támasztják az IIHS szakemberei.

Manapság a gyártók könnyen ráaggatják az új jelzőt alig frissülő modelljeikre, a Mazda viszont természetesen e tekintetben is különc. Műszakilag előrelépett típusain kívülről nem is látszik a változás, és egyéb módon sem hirdeti, hogy megújult a Mazda2 és a CX-3.