Értünk vannak

Írtunk már korábban a Mazda i-ACTIVSENSE biztonsági rendszeréről és azok kellékeiről, ám amint a járművek biztonsági arzenálja, úgy az őket bemutató korszerű megjelenítési lehetőségek is fejlődnek. Most tehát minden korábbinál szemléletesebben mutatják be az alábbi videók a Mazda i-ACTIVSENSE biztonsági technológiáját.

Felsorolni is hosszú, mennyi biztonsági kiegészítővel bővült egy Mazda felszereltsége csupán az elmúlt tíz-tizenöt évben. Biztosan elég sokkal ahhoz, hogy már önálló név alatt, külön csoportba is érdemes sorolni őket. Ez az i-ACTIVSENSE. A rendszer némelyik elemét éppen a Mazda vezette be a kisebb kategóriákban, például a Mazda3 és a Mazda2 bemutatásával. Mindegyik nagy segítséget jelent a vezető számára, s nem csupán a kényelem szempontjából, sőt elsősorban nem amiatt. Hiszen fontos biztonsági kiegészítőkről beszélünk, amelyek megóvhatnak egy-egy, akár életveszélyes forgalmi helyzettől, illetve jóvoltukból számos baleset el is kerülhető. Ez így leírva ugye nagyon szép és jó, de melyik mire jó – vetődik fel sokakban a jogos kérdés.

Éppen ezért gyűjtöttük össze és mutattuk már be részletesen az i-ACTIVSENSE technológiát és elemeit. Most azonban nem csupán fotókkal illusztrált összefoglalóval szolgálunk, hanem annál is többel. Egy mindenki számára szemléletes, rövid, látványos és közérthető videó-csokorral az i-ACTIVSENSE képességeiről. Ebből a magukat laikusoknak vallók is megismerhetik a városi vészfékasszisztens (Smart City Brake Support – SCBS), a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő rendszer (Rear Cross Traffic Alert – RCTA), a távolságtartó sebességrögzítő berendezés (Radar Cruise Control – RCC) és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning – LDW) működését. Továbbá szintén tökéletesen megérthetik a távolsági fényszóró asszisztens (High Beam Control – HBC), az ütközésre figyelmeztető rendszer (Forward Obstruction Warning – FOW), a holttérfigyelő rendszer (Blind Spot Monitoring – BSM) és az adaptív fényszóró (Adaptive Front Lighting System – AFS) működését is:

One thought on “Értünk vannak

Comments are closed.