Zorro kedvence?

Stílusos egyedi megjelenés és színösszeállítás, kívül és belül egyaránt, ráadásul mindez korlátozott példányszámban. Ezt kínálja a Mazda MX-5 Z-Sport.

Tavasszal kerül a kereskedésekbe a Mazda MX-5 Z-Sport kivitele, igaz, nem mindenhol. Sok más korlátozott példányszámban piacra dobott Mazda modellhez hasonlóan, a roadster Z-Sport kivitele is csupán Nagy-Britannia kiváltsága marad. Ráadásul ott is mindösszesen 300 szerencsés örülhet majd a különleges kivitelű MX-5 modellnek, hiszen több nem is készül belőle.

A bordó tetőhöz jól passzol az utastér homokszínű bőrkárpitozása

Alapáron jár a Machine Grey, azaz „gépszürke” karosszériaszín a Mazda MX-5 Z-Sport kiviteléhez. Igaz, hogy az alapár közel 9 millió forintnak megfelelő font, viszont ez sok egyebet is magába foglal. Hiszen már kívülről is azonnal látszik, hogy ez valami más, mint a többi MX-5. A 17 colos fekete BBS könnyűfém keréktárcsák éppúgy árulkodóak lehetnek, mint a bordó vászontető. Az elegáns részletek az utastérben is folytatódnak, a homokszínű bőrkárpitozással és a Z-Sport feliratú szőnyegekkel, illetve küszöbökkel. A teljesség érdekében pedig a 300 darabos sorozat sorszámát jelölő tábla is felkerül a műszerfalra, hogy mindenki számára egyértelmű legyen az autó különlegessége.

Fekete BBS keréktárcsákat kap a Mazda MX-5 Z-Sport

A Z-Sport alapját az MX-5 csúcsváltozata, a G160 Revolution Top adja, navigációs berendezéssel, részben önzáró differenciálművel, Bilstein lengéscsillapítókkal és toronymerevítővel. Tovább emeli a Z-Sport nívóját, hogy már bő egy évtizedes történelmet tudhat magáénak, azaz korántsem előd nélküli modell. Az MX-5 harmadik nemzedékéből 2007-ben megjelent, szintén egyedi MX-5 kivitelből 400 példány gördült ki a gyárkapun. Akkor a karosszéria kapott sötét bordó fényezést, míg a mostani Z-Sport bordó vászontetejével tűnik ki a tömegből. Ilyen külsőt először a tavalyi Tokiói Autószalonon viselt az MX-5, és a szigetországban hamarosan meg is vásárolható az exkluzív bordó tetős roadster.

Ami késik, nem múlik, így várhatóan hozzánk is befut majd a bordó vászon

Bár az MX-5 Z-Sportból valóban csak Nagy-Britannia lakosainak jut, a bordó vászontetőt mások is élvezhetik majd. Ez ugyanis az Egyesült Államokban is felkerül a palettára, méghozzá nem is csupán egy korlátozott példányszámú modellel. Hiszen a nagy vízen túl az extralista részévé válik a bordó tető, vagyis hamarosan ugyanúgy bármely kivitelhez rendelhető, mint most a karosszéria választható színei. Felszereltségét tekintve viszont eltérően alakul odaát az MX-5 kínálata, így homokszínű helyett barna bőrkárpitot rendelhetnek azok, akik nem feketét szeretnének. A motorválaszték nélkülözi az 1,5 literes egységet, így a kétliteres benzines háromféle felszereltségi szint egyikével választható. Mindezek alapján előbb-utóbb nyilván hozzánk is eljut a bordó vászontető is; mi már nagyon várjuk.

Ugyanaz a jármű más színösszeállításban merőben új karaktert kaphat. Jó példa erre az MX-5 Z-Sport