Az ősz beköszöntével sikerült végre megkaparintanunk a jubileumi kivitelek egyikét. Az MX-5 30th Anniversary Edition 0044-es sorszámú RF változata majd egy hetet töltött nálunk. Elöljáróban annyit bocsátanánk előre: kellemes hét volt.

Szeptember 21-én ismét a miatások játszóterévé vált a Hungaroring, ugyanis a Magyar MX-5 Klub itt tartotta hagyományos Éves Nagytalálkozóját. Több mint háromszáz kis Mazda roadster ficánkolt egész nap a legendás aszfaltcsíkon, ezenkívül persze más érdekességek és programok is várták a résztvevőket.

Minden bizonnyal sokan megbocsátanak nekünk, hogy az MX-5 rajongótáborával együtt itt a Mazdablogon sem győzünk megemlékezni a világ legnépszerűbb roadsteréről. Hiszen ritkán ünnepelhetünk ilyen kerek évfordulót, mint az idén 30 éves MX-5 esetében.

Bennünket magával ragadott a Mazda MX-5 30th Anniversary Edition. Mégis aligha tudná kifejezni mindazon erőfeszítést, amit a típus nemzedékeinek nagyjai hajtottak végre az elmúlt harminc évben. A mérföldkövekről szól mostani bejegyzésünk.

Különleges narancsszínben kínálja legújabb jubileumi MX-5 modelljét a Mazda. A Racing Orange fantázianevű árnyalat kizárólag a típus harmincadik születésnapjának ünneplésére készülő háromezer példányon tűnik fel.

Ötvenéves a Mazda egyik autóipari rajongója és együttműködő partnere. Az MX-5 roadster több nemzedékét is átépítő japán cég igazi ínyencséggel rukkolt ki félévszázados születésnapja alkalmából.

Elkészült az első gyárilag felújított Mazda MX-5. A meseszép régi-új roadstert már át is vette régi-új tulajdonosa, aki eredetileg újonnan vásárolta az autót.

Legalább annyira érdekes a megújult Mazda MX-5 bemutatójának helyszíne, mint maga az autó. A szervezőknek sikerült a roadsterhez illő „díszletet” választaniuk, nem messze tőlünk, Romániában. Itt ló és lovasa valóban egyként róhatja a kanyarokat a Jinba Ittai jegyében.

Nyár, fesztivál, szórakozás – az év legmelegebb hónapjai bizony a pihenés és a feltöltődés időszaka. Az Egyesült Államokban autós fesztiválokat is rendeznek, ilyen a Gamble 500. Ebből kaphatsz most egy kis ízelítőt.