Újabb együttműködés?

Létezik Észak-Amerikában egy autómárka, amelynek termékei kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában érhetők el. A viszonylag friss jogosítványosokat célzó, fiatalos beállítottságú márka maga is a 21. század szülötte és a Toyota áll mögötte. No, de mi köze a Scionnak a Mazdához? Mindjárt kiderül.

Írtunk már korábban a Mazda3 hibridhajtású változatáról, amely tulajdonképpen egy Mazda3-ruhába bújtatott Toyota Prius. Igen, túlzás nélkül állíthatjuk ezt, hiszen egy az egyben került át a technika a japán autóóriás hibrid típusának harmadik generációjából a Mazda kompakt négyajtósába, ám kizárólag Japánban forgalmazzák. Lehetséges, hogy afféle barterszerződés keretében hozta össze ezt az üzletet a Mazda és a Toyota? Ha igen, akkor akár hamarosan napvilágra kerülhet a Mazda ellenszolgáltatása is a hibrid Hármasért. Tengerentúli hírek szerint ugyanis a Toyota ifi márkájának igencsak szüksége lenne egy ütős új típusra.

sci_021

Az egyik internetes virtuáltervező így képzeli el a Mazda2 Sedan alapjaira épülő kupét. Ugye, hogy „fiatalosabb”, mint a négyajtós?
Az egyik internetes virtuáltervező így képzeli el a Mazda2 Sedan alapjaira épülő kupét. Ugye, hogy „fiatalosabb”, mint a négyajtós?

Bár novemberben, Los Angelesben már bemutatták az európai Auris „fiatalosított” tanulmányváltozatát, állítólag mégsem éri be ennyivel az anyacég. Hiányzik ugyanis egy igazi négyajtós a Scion kínálatából, és ezt a hiányt pótolhatja majd a Mazda2 Sedan Scion emblémával ellátott kivitele. Persze készíthetne a Toyota Sciont a Corollából is, bár az kétségtelenül egy kategóriával nagyobb lenne. Meg innen Európából nézve talán egy kupé még inkább kívánatosabbnak tűnhet az új autót kereső fiatal vásárlóközönségnek, mint egy négyajtós. Sebaj, a Mazdának nyilván jó, ha Toyotaként, illetve Scionként is forgalmazzák.

Nem valószínű a Mazda2 Sedan kupésítása a Scion kedvéért, ugyanis a márkának már van egy ilyen, hasonló méretű kupéja, ez a tC
Nem valószínű a Mazda2 Sedan kupésítása a Scion kedvéért, ugyanis a márkának már van egy ilyen, hasonló méretű kupéja, ez a tC

Bármi legyen is az igazság, a jól értesültek szerint áprilisban, a New York Auto Shown minden kiderül, ugyanis ott látható majd először a Scion emblémás Mazda2. Ennek realitását egyébként alátámasztani látszik, hogy már bő két évvel ezelőtt is felröppent a hír egy – akkor még – Toyota emblémás Mazdáról.

A számítógépes tervező 2012-ben így látta a Mazda2 Toyota emblémával ellátott előző (jelenlegi?) generációját...
A számítógépes tervező 2012-ben így látta a Mazda2 Toyota emblémával ellátott előző (jelenlegi?) generációját…
...és persze a Mazda6 MPS változatára is van ötlete
…és persze a Mazda6 MPS változatára is van ötlete