Futótűzként terjed a világhálón a (rém)hír, hogy az új E10-es normál benzin komoly hibákat okozhat az autók üzemanyag-rendszerében. Az igaz, hogy nem minden alapot nélkülöző információk alapján indultak útnak ezek a hírek, de arról azért szó sincs, hogy a hazai járműállomány nagy része veszélyeztetett lenne. Blogposztunk segítségével rávilágítunk arra, milyen Mazda esetében kell odafigyelni és […]

Ismét dízelmotorral járt nálunk a Mazda6 legfrissebb változata. Ennek kapcsán azon tanakodtunk, hogy vajon benzinégető vagy dízelmotorral választanánk a Mazda zászlóshajóját.

Be kell vallanunk, hogy nagy kedvencünk a Mazda európai zászlóshajója, így nem unatkoztunk azon a héten sem, amikor a harmadik frissített Mazda6 tesztautó járt nálunk. Viszont már kétségtelenül tisztábban láttunk, például azt is, hogy miben érdemes még fejlődnie a típusnak. Plusz összevetettük a konkurenseivel.

Kombi karosszériával is nálunk vendégeskedett az új Mazda6, egy egészen más felszereltséggel és motorral, mint az először próbált négyajtós. Meglepődtünk, mennyi változást eredményezett ez a pár „apróság” a Mazda6 karakterében.

Elsőként dízelmotorral próbálhattuk ki a Mazda6 megújult változatát, amit már igazán nagyon vártunk. Előzetesen annyit elárulhatunk, hogy nem is csalódtunk a régi-új Mazda6 alaposabb megismerése után.

Kissé megújulva folytatja pályafutását a tavaly bemutatott Mazda CX-5. Miért nyúltak máris hozzá a Mazda mérnökei a legfrissebb típushoz? Természetesen azért, hogy még jobb legyen, és ennek megvalósulását alá is támasztják az IIHS szakemberei.

Újabb díjakat zsebeltek be a Mazda típusai, a világ minden tájáról. Ezeket gyűjtöttük most össze nektek.

Sem az oroszok, sem a japánok nincsenek a spájzban, de valóban egyre közelebb kerülünk a Mazda legfrissebb újdonságaihoz. Ha testközelből akarjuk látni a megújult Mazda6 négyajtós és kombi változatát, valamint a VISION COUPE és a KAI tanulmányautókat, akkor már elég csak Genfig utaznunk.