Origami extrák nélkül

Bár a papír, a hajtogatás és a japán szavak hallatán mindenkinek az origami ugrik be elsőnek, e legendás művészet elsajátításához extra készségek is szükségeltetnek. Mi ezúttal az egyszerűbb módját ajánljuk a bennünk tomboló kreativitás kifejezésének, és egy remek családi időtöltést ígérő feladattal kedveskedünk a márka rajongóinak.

A nyár közeledtével a mi választásunk a Soul Red színben pompázó MX-5 Roadster szétvágására és újbóli összeszerelésére esett, nem titkoltan ez a modell áll szívünkhöz a legközelebb jelen pillanatban. A recept nagyon egyszerű, néhány lépésben téged is örömmel beavatunk a Mazda-hajtogatás titkaiba. Jó szórakozást!

1.

Készíts magad mellé ollót, ceruzát, ragasztót és egy gemkapcsot, valamint szükséges még egy nyomtató, papír és kedvenc Mazda-típusod letölthető sablonja is. Utóbbi különböző változatait bejegyzésünk végén megtalálhatod. A megfelelő típus kiválasztása után nyomtasd ki a sablont. Azt javasoljuk, válassz vastagabb papírt, így megkönnyítheted az összeszerelés legnehezebb pillanatait. A színtelen változatot kedvenc árnyalatoddal dobhatod fel, egyúttal tökéletesre fejlesztheted színező képességeidet is.

2.

Ollóval óvatosan vágd be a mintát az emberi fogsorra kísértetiesen hajazó, valamint az MX-5 kecses formáját adó vágási vonalak mentén. A gumiabroncsok környékén rövid időn belül izzasztóvá válhat a munka, de kis türelemmel és figyelemmel csodálatos eredményt érhetsz el! Fontos megjegyeznünk, hogy amennyiben gyermekeddel együtt készíted el a remekművet, még jobban figyelj oda ennél a lépésnél. De ha lehetséges, inkább Te magad vágd ki. Fő a biztonság!

Ha minden felesleges részlettől megszabadultál, egyszerűen csak hajtogasd össze az egyes darabokat a megfelelő helyeken.

3.

Vedd kézbe a papírragasztót, és kend be az egyes összetevőket a megfelelő illesztési pontok mentén. Mi kétoldalas ragasztócsíkot használtunk, így egyenletesen és kenődésmentesen sikerült felvinnünk a papírra, ezzel könnyen és szépen illeszthető maradt.

Tipp: a kényes helyeken (például a gumiabroncsoknál) ajánlott gemkapoccsal rögzíteni a ragasztás után, hogy még véletlenül se csússzon szét.

4.

Utolsó lépésként rögzítsük a távtartót papírmasé-autónk aljára, hogy a járgány ugyanolyan sportosan feszítsen az úton, mint eredeti méretű ikertestvére. Ezek után nem maradt más hátra, mint egy könnyű mozdulattal feldobni a keménytetőt, és már el is készült saját háromdimenziós makettünk!

Letölthető sablonok:

Mazda2/Demio

Mazda3 – arctic white

Mazda3 – soul red

Mazda3 – polymetal grey

Mazda6 Sedan/Atenza

CX-3

CX-5

MX-5 Roadster – arctic white

MX-5 Roadster – bordó tető

R-360 (1960)

Cosmo Sport (1967)

Mazda 323/Familia (1980)