Örök díjnyertesek

Újabb díjakat zsebeltek be a Mazda típusai, a világ minden tájáról. Ezeket gyűjtöttük most össze nektek.

Több alkalommal is írtunk már a Mazda típusainak sikereiről, amit rengeteg díj formájában ismert el az autós világ. A Mazda MX-5 önmagában is komoly díjhalmozó, vászontetővel és RF kivitelben egyaránt. Ám a többi típusnak sincs oka szégyenkezni, hiszen kivétel nélkül mind megannyi elismerést szerzett már a márkának, megjelenésével és műszaki tartalmával egyaránt. A sikersorozat pedig tovább folytatódik, avagy újra bizonyítást nyer, hogy a konkurencia újdonságainak felbukkanása mellett is folyamatosan az élvonalba tartozik a Mazda. A jelen és a jövő technikája, a szakemberek és a Mazda-tulajdonosok körében egyaránt újabb elismeréseket, újabb díjakat hoztak a márkának.

A vevők is elégedettek a Mazda CX-5 modellekkel

Az Egyesült Királyságban az egyik legjelentősebb vevőelégedettségi felmérés az autótulajdonosok körében az Auto Express Driver Power New Car Survey. Ennek eredményeként a Mazda összesen öt díjjal gazdagodott, hiszen kétszer bizonyult a legjobbnak és három további kategóriában is jeleskedett. Igazán elismerésre méltó eredmény ez egy olyan márkától, amely csupán hat típussal képviselteti magát a szigetországban.
Konkrétan a roadsterek között bizonyult a legjobbnak a Mazda MX-5, míg a családi autók mezőnyében a Mazda6 kapta a legtöbb szavazatot. Ezenkívül a CX-5 SUV szintén Auto Express Driver Power Awards aranyérmet érdemelt a Belső és kényelem kategóriában. Ráadásul a Mazda MX-5 Vezethetőség kategóriában is a legjobbnak bizonyult, míg az Intotainment rendszerek kategóriájában harmadik helyen végzett.

A Mazda6 a legjobb családi autónak bizonyult az Egyesült Királyságban

Az idén 16. alkalommal elvégzett Auto Express Driver Power New Car Survey felmérésben 80 ezer járműtulajdonos mondta el véleményét autójáról. Valamennyien a felmérést megelőző 2 évben vásároltak új autót, amelyről megosztották véleményüket. Az eredmény tehát a Mazda friss kínálatát minősíti, illetve meglehetősen hűen tükrözi a vásárlók véleményét ezekről a típusokról.
A vevők mellett a szakemberek szerint is a legjobbak közé tartoznak a Mazda típusai, és nem csak a legújabbak. Kanadában például kategóriájában első helyen végzett a Mazda3 az idei Év Autója választáson. Igaz, arrafelé „más léptékkel mérik” a személyautókat, így a Mazda3 2018 Legjobb Kisautója díjat nyert Kanadában (a piacot csupán két részre osztva, kis és nagy kategóriában osztanak itt díjakat). A SUV modellek között pedig tarolt a Mazda, hiszen a Legjobb kis SUV díját a Mazda CX-5, míg a Legjobb nagy SUV díját a Mazda CX-9 nyerte 2018-ban, Kanadában.

Több kategóriában is érmet érdemelt a Mazda MX-5 Angliában

Az „aktuális dicsőségek” sora azonban még nem ért véget a fentiekkel. Hiszen azok csupán a Mazda eddig piacra került termékeit méltatják. A jövőbe mutató – és testközelből egyelőre csupán kevesek számára megismert – újdonságok viszont legalább ennyire érdekesek. A Mazda esetében ilyen például a SKYACTIV-X erőforrás. Ezt csak néhány prototípusba épített jármű menetpróbája alapján ismerhették meg a legszerencsésebb kiválasztottak. A jelek szerint azonban már így is meggyőzőnek bizonyult a rendszer, hiszen ez is díjat nyert. Egészen pontosan a Motorfejlesztések kategóriájában érdemelt aranyérmet az Edison Award díjkiosztón. Az Edison Díjat az 1987-ben alapított Amerikai Marketing Szövetség hozta létre 2008-ban. Azóta minden évben a leginkább innovatív vagy kategóriájában piacvezető termék válhat méltóvá rá. Ahogy idén kedvenc márkánk újdonsága. Csak így tovább Mazda!