Az egyiknek sikerül…

Második helyezettnek lenni… jó? Sokan talán inkább a legnagyobb veszteségként élik meg, ha lecsúsznak az elsőségről. Vajon igazuk lehet? Például, ha csak az első helyezett nyer – mondjuk egy vadonatúj Mazda MX-5-t – akkor nyilván mindenki sajnálja, ha másodikként lemarad róla, ugye?

Áprilisban már írtunk a Forza Horizon 2 videojáték ingyenesen letölthető csomagjáról, tele Mazda MX-5 modellekkel. Ennek jóvoltából még bemutatása előtt bárki „beleülhetett”, kipróbálhatta, vezethette az MX-5 még meg sem jelent negyedik generációját. Sőt, versenyezhetett is vele, az Egyesült Államokban nem is akármilyen nyereményért. Hiszen a győztes egy igazi új MX-5 gazdájaként térhetett haza.

Vajon ki viheti haza a „Vörös Ördögöt”?
Vajon ki viheti haza a „Vörös Ördögöt”?

Június közepén, Los Angelesben jött el a nagy nap, amikor a játékban a két legjobb időt elért versenyző mérte össze tudását. Egymás mellett, két egyforma szimulátorban versengtek, immár nem csak az idővel és egymással, a legjobb köridőért, a végső győzelem dicsőségéért, hanem konkrétan a mellettük parkoló tűzpiros roadsterért is. A csatát a Missouriból érkezett David Goss nyerte, ő ülhetett bele fülig érő mosollyal immár saját MX-5-ösébe. Ki lett volna ekkor a legyőzött helyében, hiszen hiába lett második, mégis vesztett, ugyebár. Persze a mindig happy enddel végződő amerikai filmekből is tudhatjuk már, hogy Észak-Amerika az ígéret földje, ahol senki nem lehet szomorú. Így természetesen az Indianabeli Colton Miller számára is jól végződött a Forza Horizon 2 döntője, mivel ő is kapott egy vadonatúj MX-5-t. Tehát „Amerikában” az egyiknek sikerült, és a másiknak is. Az már más kérdés, hogy mit érzett ekkor a harmadik idővel végző versenyző…

Minden jó, ha jó a vége
Minden jó, ha jó a vége