Randiforradalom

happy2

Mi köze van a villámrandinak, a szemkontaktusnak és az MX-5-nek egymáshoz? Egy svájci Mazda kereskedő szerint nagyon is sok.

Villámrandi. Nem a mennydörgésekkel kísért, elektrosztatikus kisülésekben gazdag, bőrig ázásos találkozásokat hívják így, hanem azokat az eseményeket, ahol szervezett formában, előre megállapított szabályok szerint összegyűlik néhány, kapcsolatra vágyó ember, majd a kezdő jelre párokra bomlik a csoport. Ezek a kettősök megszabott ideig beszélnek, ismerkednek egymással. Amint lejárt az idő, csere következik, vagyis a villámrandi első látásra szűkre szabott hossza alatt mégis sok, a magányosság kényelmetlen cipőjében járó ismeretlen ismerkedhet meg egymással. Amennyiben minden jól alakul, az első, kurta beszélgetést egy hosszabb követi, majd jöhet a romantikus kapcsolat, aztán a családalapítás, házasság, gyerekek…

Úgy tűnik mindegy, melyik generációból származik az MX-5, a párkapcsolatokra mindenképpen jó hatással van
Úgy tűnik mindegy, melyik generációból származik az MX-5, a párkapcsolatokra mindenképpen jó hatással van

A jelenlevők nagy része legalábbis erről álmodozik, de a siker egyáltalán nem garantált. A kutatások szerint – mert bizony van a villámrandival foglakozó tudóscsoport is – a kudarcok egyik oka a szemkontaktus. Akár van, akár nincs – baj lehet belőle. A statisztikák szerint gyakori, hogy a villámrandizó pár egyike nem mer a másikra nézni, hiszen mégiscsak egy idegen, akit alig két perce ismer, és lehet, hogy legfeljebb még öt percig fog. A másik felet pedig ez a rá nem nézés készteti arra, hogy ne legyen folytatás.

Szemkontaktus nincs, mégis vibrál a levegő
Szemkontaktus nincs, mégis vibrál a levegő

Egy svájci Mazda kereskedő viszont megtalálta a megoldást. Nem egymással szemben, hanem egymás mellett ülnek a leendő villámrandizók – egy MX-5-ben. A cég külön erre a célra készített honlapján lehet időpontot foglalni az egyedülállónak és 15 percet tölthet egymással egyszerre tíz pár tíz Mazdában. Utána csere, a villámrandi szabályai szerint, a végén pedig egy parti, hogy mégiscsak meglegyen az a szemkontaktus és rögtön legyen hely elmélyíteni az ismerettséget. Hogy hány egyedülállóból lesz pár, azt megjósolni sem merjük, de az tuti, hogy rengeteg nagy szerelem szövődik – a Mazda MX-5-be(n).