Futótűzként terjed a világhálón a (rém)hír, hogy az új E10-es normál benzin komoly hibákat okozhat az autók üzemanyag-rendszerében. Az igaz, hogy nem minden alapot nélkülöző információk alapján indultak útnak ezek a hírek, de arról azért szó sincs, hogy a hazai járműállomány nagy része veszélyeztetett lenne. Blogposztunk segítségével rávilágítunk arra, milyen Mazda esetében kell odafigyelni és […]

Sokakat meglepett, pedig a márkát ismerők már régóta tudtak róla, hogy a Mazda dolgozik első elektromos autóján. Október 23-án aztán bemutatkozott a sorozatgyártásra kész MX-30, amelyet a Mazdás közönség eddig vegyes érzelmekkel fogadott.

Az ősz beköszöntével sikerült végre megkaparintanunk a jubileumi kivitelek egyikét. Az MX-5 30th Anniversary Edition 0044-es sorszámú RF változata majd egy hetet töltött nálunk. Elöljáróban annyit bocsátanánk előre: kellemes hét volt.

Szeptember 21-én ismét a miatások játszóterévé vált a Hungaroring, ugyanis a Magyar MX-5 Klub itt tartotta hagyományos Éves Nagytalálkozóját. Több mint háromszáz kis Mazda roadster ficánkolt egész nap a legendás aszfaltcsíkon, ezenkívül persze más érdekességek és programok is várták a résztvevőket.

Igyekeztünk összeszedni az alábbiakban 2017 legemlékezetesebb pillanatait, bár számunkra igazából minden kedves, ami Mazda. Ezért is szeretünk visszatekinteni így év elején, illetve még távolabbra év közben. Most azonban lássuk, mit hozott 2017 a Mazdának, illetve a Mazda mit hozott a rajongóinak.

Itt az ékes példája annak, hogyan lehetett innováció útján megőrizni egy legendás autó legjavát. Megérkezett az MX-5 negyedik generációjának keménytetős kiadása – vagy mégsem.

Még tavaly novemberben zajlott Las Vegasban a SEMA Show, ahol elképesztő autócsodák várták a nagyközönséget. Közülük is kiemelkedett két frissen bemutatott új Miata-típus és az a 4 tárcsás Mazda RX-7 AWD, amit Rob Dahm és csapata rakott össze.