Szeptember 21-én ismét a miatások játszóterévé vált a Hungaroring, ugyanis a Magyar MX-5 Klub itt tartotta hagyományos Éves Nagytalálkozóját. Több mint háromszáz kis Mazda roadster ficánkolt egész nap a legendás aszfaltcsíkon, ezenkívül persze más érdekességek és programok is várták a résztvevőket.

Négyajtós, vászontetős Mazda6. A képek láttán is hajlamosak lehetünk azt mondani, hogy ilyen autó márpedig nincs. Pedig nem számítógépes grafikáról van szó, hanem tényleg létezik a Mazda6 kabrió.

Most már nyugodtan jöhet a tél, hiszen a Magyar MX-5 Klub megtartotta hagyományos őszi szezonzáró gurulását. Október 16-án mintegy negyven Mazda MX-5 NA, NB és NC járta be konvojban a Felvidéket az Esztergom-Selmecbánya-Rétság-Esztergom útvonalon. Az időjárás is kegyes volt a lelkes roadsteresekhez, így napközben nyitott tetővel élvezhették a kanyargós kis utakat.

Egy horvátországi nyaraláshoz a legtöbben egy légkondicionált kombit vagy szabadidő-autót képzelnek el ideális útitársként. Holott két személynek egy Mazda MX-5 is különösebb kompromisszumok nélkül megfelel erre, amely a panorámával együtt az élmények határait is jócskán kitágítja. Így egészen más dimenzióba repíti a kirándulást, ahol sokszor nem is a célért autózunk, hanem maga az autózás a […]

Barátunk, akinek két és fél évvel ezelőtt újonnan vásárolt Mazda3-asát folyamatosan nyomon követjük blogoldalunkon, nemrég beszerzett még egy Mazdát. Egy igazi második autónak való élvezeti, de nem luxuscikket, egy MX-5 NB-t! Örömmel osztotta meg velünk a vásárlás történetét és az első tapasztalatokat.

Mi köze van a villámrandinak, a szemkontaktusnak és az MX-5-nek egymáshoz? Egy svájci Mazda kereskedő szerint nagyon is sok.

Nem is olyan rég mutatták be a Mazda MX-5 negyedik generációját, de máris megjelent belőle egy különleges kiadás, az Icon. Elsőre meglepő lehet ez a hír, hiszen ilyen akciókat akkor szoktak bedobni a gyárak, ha fel kell pörgetni az eladásokat, itt pedig erről szó sincs, a gond inkább az, hogy nem tudnak annyi autót gyártani, […]

Egyszerre kombi, sportautó, kabrió, pickup és szabadidő-autó a Mazda 2001-es MX Sport Tourer tanulmányautója. No meg elsőkerék-hajtású, hátsókerék-hajtású és összkerékhajtású, valamint hibrid is.

1989. Február 9-én a Chicagói Autószalon látogatói valódi újdonsággal találkozhattak a Mazda kiállítóterén. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy a kis formás roadster felkelti az emberek érdeklődését, mára azonban tudjuk, hogy a japán gyártó egy valódi legendát öntött formába. Idén lett 25 éves az MX-5!

Egyre több információ szivárog ki a 2015-ben bemutatkozó új Mazda MX-5-ről. Legutóbb, néhány nappal ezelőtt, a brit Autocar magazin számolt be új és meglepő részletekről.

Mit tegyünk, ha Mazda MX-5 tulajdonosként igazi kihívásra vágyunk? Álljunk oda egy gyorsulási versenyre a legnagyobbak mellé. Porsche, Lamborghini vagy egy Corvette Grand Sport nem lehet akadály. Persze bizonyos körülmények kellenek hozzá, de ne aggódj, ezek a borongós napok pont ideálisak egy ilyen mutatványhoz. Legalábbis ezt bizonyítja az alábbi videó. A helyzet egészen egyszerű, öt […]