Gördülő múzeum

Első alkalommal rendezték meg a Mazda Classic Challenge élménynapot, amely minden bizonnyal nem marad folytatás nélkül. Néhány fotóval igyekszünk átadni az esemény hangulatát, amelyekből kiderül, miért gondoljuk így.

Augsburg nemrég megnyílt Mazda Múzeumáról írtunk már korábban, és nyilván bármikor érdekes lehet úti célként az egyetlen Japánon kívüli Mazda-paradicsom. A nemrég megrendezett Mazda Classic Challenge rendezvényen is központi szerepet kapott ez a helyszín. Hiszen innen rajtoltak és ide is értek célba a 20. század Mazda modelljei. Egészen pontosan legalább 20 esztendős járművek indulhattak ezen a Mazda-túrán, azaz a legfiatalabb forgalmi engedélyében is 1998-as évszám szerepelt.

Összesen 50 régi, de nem feltétlenül veterán Mazda modell indult az első Mazda Classic Challenge túrán

A múzeumtól természetesen nem autópályán, hanem „romantikus” helyi utakon indultak a résztvevők a nagyjából 100 kilométerre fekvő Ammersee tóhoz. Itt egy kis pihenő és ebédszünet következett a visszaút előtt. Persze nem ugyanarra, hanem némileg hosszabb, körülbelül 125 kilométeres útvonalon tértek vissza Augsburgba, Mickhausen érintésével. Az ugyancsak igazán hangulatos, kanyarokkal tűzdelt, dimbes-dombos utakon újra átélhették a résztvevők e régi Mazdák vezetési élményét. A Jinba Ittai jegyében olvadhatott egybe ló és lovasa, ahhoz hasonló utakon, mint amilyenek Japánban ihletet adtak a Mazda tervezőinek élvezetesen vezethető modellek kifejlesztésére. Mindeközben az utasok sem unatkoztak, hiszen Augsburg festői természetvédelmi területén átutazva gyönyörködhettek a tájban.

Kifejezetten a Mazda Classic Challenge túrára időzítve újult meg ez a Cosmo

A múzeumhoz visszaérkezve, este díjátadó ünnepség várta a kirándulókat. Hiszen útközben különféle feladatokat is teljesíteniük kellett a résztvevőknek, autóval és anélkül. A szervezők nyilván nem véletlenül hirdették „elsőként” ezt a rendezvényt. Ez számunkra mindenképpen hagyományteremtő szándékot sejtet, és reméljük, hogy valóban legalább évente beszámolhatunk majd hasonló rendezvényről. Hiszen a Mazda fantasztikus mai kínálata mellett a régiek is megigézőek. Pláne olyan, szinte tökéletes állapotban, mint amilyenek a Mazda Classic Challenge túrára jöttek el. Ráadásul itt nem csak álló helyben, hanem menet közben, járó motorral csodálhatók meg ezek a négykerekűek. No és persze autóikról a tulajdonosok is megoszthatják élményeiket, tapasztalataikat egymás között, így nekik duplán élmény egy ilyen rendezvény. Sokat visszaadnak a hangulatból az alábbi fotók.