Az összes Mazda egy helyen

Ezen a héten egy hiánypótló videót ajánlunk figyelmedbe. Kedvenc márkánk történelmével mi magunk is többször foglalkoztunk már, ilyen jellegű áttekintést azonban még nem tettünk. 
Nem így a World Cars Evolution csapata, akik egy videóban foglalták össze a márka modelltörténetét.

A videós összeállítás elég alapos, hiszen 1931 és 2019 között gyűjti össze a Mazda-típusokat. Ennek megfeleően nem is rövid, érdemes bekészíteni hozzá ízlés szeint egy adag pattogatott kukoricát, vagy épp némi édességet illetve szomjoltót. 

Persze sok helyen egész egyszerűen ők sem tudtak beszerezni minden információt, hiszen kedvenc márkánk jó néhány olyan járművet készített, amelyek csak bizonyos piacokon voltak elérhetők és amelyek műszaki dokumentációját ma már szinte lehetetlen fellelni. Az állandó adatsornak köszönhetően viszont viszonylag egyszerű követni a fejlődést, hiszen minden esetben ugyanazokat a paramétereket láthatjuk. A lökettérfogatot, a sebességváltó felépítését, a végsebességet, a 100 kilométer/óra eléréséhez szükséges időt és persze a jármű tömegét. 

Hogy teljesen komplexnek mégsem nevezhetjük az összeállítást, az azért van, mert egy-egy típus különböző modellváltozatait nem tárgyalja részletesen a videó. A legtöbb esetben az alapkivitel hajtásláncát vették alapul a videó készítői és csak a legritkább esetben emelnek ki más változatokat – például a Mazdaspeed/MPS sorozatot. Ezzel együtt kötelező megnézni a videót a Mazda minden szerelemesének, elsősorban a hőskor járművei miatt. Jó szórakozást!