Teljesítményével is a prémiummárkák roadsterei közé emelkedett a könnyű és virgonc Mazda MX-5. Így, a típusfrissítés óta immár 184 lóerős kétliteres modell tehát a lóerők tekintetében is összevethetővé teszi a német triumvirátus tagjaival a Mazda roadsterét. Lássuk, hogyan áll helyt!

Igazságot kerestünk a Mazda3 lélekmelengető vörös – avagy Soul Red – árnyalatú ötajtósa segítségével. Azt vizsgáltuk, hogyan állja meg a helyét a piacon immár ötödik évét taposó Mazda3.

Legutóbb megvizsgáltuk, hogy pusztán az anyagiak vonatkozásában, milyen ajánlat a Mazda CX-5 második generációja. Most olyan összehasonlító teszteket kerestünk, amelyben már menet közben is kipróbálták az autót. Lássuk, mit tapasztaltak a külföldi tesztelők!

Szép kihívásra vállalkoztunk a megújult Mazda6 vetélytársainak feltérképezésével, hiszen egy különc márka termékének nem is olyan egyszerű reális vetélytársakat találni. Az árban hozzáillők teljesítményben nem stimmelnek, a teljesítményben hozzáillők meg árban, vagy valami egyéb ok miatt lógott ki a ki a lóláb, mire összeállt a végleges lista.

Nevezzék Kettőnek, 121-nek vagy Demiónak, kisautói eddigi jó pár nemzedékével a Mazda az elmúlt évtizedekben eléggé kiismerte az autópiac eme szegmensét. Így mostanra a Mazda2 legújabb generációja egy olyan kiskocsivá érett, amellyel a márka bátran felveheti a versenyt bármely konkurensével. És meg is teszi.