Dupla KODO

Korábban már írtunk a Mazda elmozdulásáról a prémiumgyártók irányába és az ennek is köszönhető, illetve a KODO formatervezési irány eredményeként létrejött exkluzív fotelről. A Mazda tervezői azonban nem érték be ennyivel, tovább fűzték a KODO-szálakat, így egy kanapé és egy kerékpár is kikerült a kezeik közül.

Első alkalommal a Milánói Dizájn Hét keretében ragadta meg a lehetőséget a Mazda, hogy bemutassa a KODO formanyelv ékességével „megírt” legújabb alkotásait. Ezek mindegyike remekül illik a márka eddigi munkásságához – hiszen például a most debütált kanapé jól mutat a korábban bemutatott fotel mellett. A reflektorfénybe szintén most először állított kerékpár – mint téma – helyessége pedig nyilván nem szorul magyarázatra a Mazda tevékenységi körét ismerve.

A KODO kerékpár dinamizmust és vonzalmat idéző megjelenése az új MX-5 stílusát idézi
A KODO kerékpár dinamizmust és vonzalmat idéző megjelenése az új MX-5 stílusát idézi

A Bike by KODO concept elnevezésű kétkerekű versenyparipa egy pályaverseny-kerékpár, amely a bicikli, mint tárgy veleszületett szépségét hivatott kifejezni. Ennek érdekében, stílusában és szerkezeti felépítésében egyaránt a minimalista megjelenés jellemzi. A kétkerekű váza egyetlen acéllap megformálásával nyerte el végleges formáját, míg a bőrbevonatú nyereg szintén teljes mértékben kézi munka eredménye. Ennek fekete bőrét ugyanolyan piros cérnával varrták, mint az új Mazda MX-5-ben, sőt, még az öltés mintája is ugyanaz.

A CX-3 szellemiségében született a KODO kanapé
A CX-3 szellemiségében született a KODO kanapé

A japán formatervezők és az olasz bútorkészítők közös munkájának gyümölcse a Sofa by KODO concept. Az olasz kézműves bútorkészítés már elismerten nagy hagyományokra tekint vissza, és a végeredményt látva a mestereknek tökéletesen sikerült ráhangolódniuk a Mazda Design finom érzékenységére. A kanapé formájának kiforrottsága a CX-3-t idézi, bár kecsesen masszív, zömök, „felboríthatatlan” kiállása egyúttal valamennyi újvonalas KODO-Mazda jellegzetessége is.

A kanapéhoz stílusában hozzáillő asztal is készült
A kanapéhoz stílusában hozzáillő asztal is készült

One thought on “Dupla KODO

Comments are closed.