A jóból soha nem elég

mx5vids

Mindig arra törekszünk, hogy a lehető legkülönfélébb érdekességeket gyűjtsük össze a Mazda háza tájáról, az MX-5 pedig sűrűn visszatérő téma. Nem lehet neki ellenállni, egyszerűen megunhatatlan! Ezúttal három videóval kedveskedünk az MX-5 rajongók legnagyobb örömére.

Driftelni jó móka, főleg ha közben hasznos tudásra is szert teszünk. A vezetéstechnikai tanpályákon, a csúszós útfelületen óhatatlanul driftelésbe megy át az autó helyes kezelésének megtanulása. Már csak ezért is érdemes befizetni néhanapján egy kis tehetségcsiszolásra. A most következő videóban James Dasaolu, a 100 méteres síkfutás egyik európai bajnoka tanulja a vezetés trükkjeit. Mestere a profi vezetéstechnikai oktató Mark Hales:

A második videóban egy nagyszerű olasz versenypályára, Vallelungába látogatunk, ahol a 2,0 literes SKYACTIV motor vérpezsdítő hangjában is gyönyörködhetünk, miközben az MX-5 a gumiabroncsokat nem kímélve vadászik a kanyarokra. Legszívesebben máris leadnánk a rendelésünket egy ilyen fekete példányra:

A harmadik videóból pedig a zoom-zoom életérzés köszön vissza némi japán nyelvleckével vegyítve. Tény, hogy nem könnyű megérteni a magyar nyelvhez hasonlóan kacifántos japán ékesszólást, ám a képsorok magukért beszélnek. A metakommunikációból azért kivettük, hogy büszkén méltatták az MX-5 kezelhetőségét és a motor kifinomultságát a szakemberek. A filmecskéből az is tisztán látszik, hogy a Mazda roadstere a kanyargós szerpentineken érzi magát igazán otthon. Az MX-5 a vezetés felhőtlen élvezetéről szól, a vezető szabadnak érzi magát benne, mint a madár. Nagyon kevés autó képes ezt az érzést maradéktalanul megadni! A Mazda MX-5 köztük található!