Japánban már piacra dobta a Mazda a CX-3 megújult változatát. A frissülés eredményeként egy meglepetés is napvilágra került a márka legkisebb SUV típusában.

Mi még csak álmodozhatunk egy hétüléses új Mazdáról, pedig a világ egyre több fertályán válik már ez valósággá. Ráadásul még csak nem is a CX-9 jóvoltából.

Mindig arra törekszünk, hogy a lehető legkülönfélébb érdekességeket gyűjtsük össze a Mazda háza tájáról, az MX-5 pedig sűrűn visszatérő téma. Nem lehet neki ellenállni, egyszerűen megunhatatlan! Ezúttal három videóval kedveskedünk az MX-5 rajongók legnagyobb örömére.

Mint a pirospaprika a pörkölthöz, úgy tartoznak olyan kifejezések, mint a Skyactiv meg a KODO a Mazdához. Az átlagautós talán nem tudja pontosan, hogy milyen technikai részletek, formatervezési irányok vannak a szavak mögött, de biztosan a márkához tudja kötni azokat. Most egy új szlogent kerül ezek mellé, a G-Vectoring Control. Ettől fogja magát minden vezető […]

A japán autóipar említésekor az első, ami az emberek eszébe jut, a megbízhatóság, ebben pedig a Mazda mindig is az élen járt. Egy másik bevillanó dolog pedig az „elborult” japán tuningmesterek munkássága, amelynek láttán legalább úgy meglepődünk, mint ha egy kaiju jönne velünk szemben az utcán.

Hogyan kerül a Mazdablogra egy Autozam? Teljesen legálisan, hiszen ez nem más, mint egy átemblémázott Mazda. Neve ellenére nem az orosz piacra készült, hanem kizárólag a Japánra, és mindenképpen megér egy bejegyzést.

Nem elég, hogy más piacokhoz képest Magyarországon viszonylag sokat kell várnunk a Mazda legújabb roadsterére, ráadásul még hetente érkeznek a fotók mutatósabbnál mutatósabb új MX-5 modellekről, a világ minden tájáról. Most éppen egy tuningolt japán példányra leltünk. Ja, és van ott még egy CX-3 is – meg a Mazda összes többi típusa.

Igazi ritkaság került eladósorba egy Mazda Luce R130 személyében. A Cosmo mellett ez is egy olyan típus, amelyre sokan fenik a fogukat, pedig általában egészen a Japán szigetvilágig kell utazni érte.

Hat „prémium” és öt további – többnyire japán – vetélytársat találtunk a megújult Mazda CX-5 számára, amelyek közül a leginkább összevethetőkkel hasonlítottuk őket egymáshoz. Akadt néhány meglepetés is, a Mazda első KODO szabadidő-autója azonban bebizonyította, hogy ebben a kategóriában is masszívan állja a sarat.

Arra gondoltunk, teszünk egy kis túrát Japánba, és megnézzük, milyen Mazdák futnak az ország szigetein!

Japánban Év Autója díjat nyert a Mazda. Az elismerést ezúttal az odaát már nyáron bemutatott új Mazda2 – illetve ott Demio néven forgalmazott ikertestvére – érdemelte ki, ismét ékes bizonyítékát adva a KODO-vonalak és a SKYACTIV-technológia sikerének. Hiszen már az e vonulat első fecskéjének tekinthető Mazda CX-5 is Év Autója díjat nyert Japánban, két évvel […]