Eredetileg most egy olyan bejegyzés következne, ami a Skyactiv-X motorral szerelt Mazda3 Sedan nagyszerű fogyasztásáról szól. Ezeket a terveinket továbbra sem adtuk fel, de amíg legutóbb a havazás tett keresztbe a kísérletnek, most azt szó szerint elfújta a szél.

A Mazda3 kapcsán már jó néhány tesztautóval megismerkedhettek a Mazdablog rendszeres olvasói. Legutóbb egy lépcsőshátú járt nálunk a csodamotorral, ezúttal azonban mégsem a karosszéria, hanem az erőforráshoz kapcsolódó hatfokozatú automatikus sebességváltó volt a csomag legérdekesebb része.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattátok, összegyűjtöttük Nektek az év legnépszerűbb mazdablogos bejegyzéseit. Őszintén szólva, a toplista egy része igencsak meglepő. Ha lemaradtál ezekről, most egyszerűen pótolhatod!

Amióta kiderült, hogy az új Mazda3-al érkezik meg a Skyactiv motorcsalád legújabb nemzedéke, mindenki ezt várta. És a mindenki ez esetben nem költői túlzás, hiszen az egész iparág elképedve figyelte a Mazdát, aki megalkotta a benzines dízelmotort. A Skyactiv-X valóban különleges, de igazság szerint egyszerre több és kevesebb is ennél!