Újabb díjeső

Nemrég számolhattunk be a Mazda ihlette parfüm csomagolásáért bezsebelt díjról, ám azóta újabb elismerés érte a márkát, ráadásul nem is egy. Persze ami jó, azt valóban illik dicsérni.

Márciusban hazánkba is megérkezett a Mazda MX-5 RF és természetesen itthon sem maradt el az újdonság iránti lelkesedés. Érthető, hiszen teljesen más karaktert ad a fém-üveg tető az MX-5-nek, mint a hagyományosan lenyitható vászon a roadsteren. Ez nemcsak belebeszélés, hanem tény. Különben nem értékelte volna a Red Dot Design díj 39 tagú zsűrije a legjobbak legjobbjának az MX-5 RF megjelenését. Újra. Mármint 2015-ben már nyert Red Dot Design díjat az MX-5, az RF most mégis tarolni tudott. Bizony tarolni, hiszen az 54 országból érkezett 5500 pályamű közül, 47 kategóriában csupán 102 díjazottat választottak ki. Ezek közül az MX-5 RF a kiemelkedő Best of the best 2017 elismerést érdemelte ki.

A MX-5 RF mellett a CX-3 adott még a közelmúltban okot a büszkeségre a Mazdánál. Hiszen hiába nem ez a márka legnagyobb újdonsága, legütősebb idei durranása, mégis a kis SUV a thaiföldiek kedvence. Vagyis Thaiföldön a Mazda CX-3 érdemelte ki az Év Autója díjat. A pályafutását ott kissé megújulva folytató típust április 9-ig mutatják be a 38. Bangkoki Nemzetközi Autószalonon, míg a Red Dot Design díjat nyert MX-5 RF egy példányát Essenben, a Red Dot Design Múzeumban állítják ki a díjátadót követő 5 hétig. Aki arra jár, attól kérünk egy fotót az autóról. Köszönjük. 🙂