Közhely, hogy kortól függetlenül mindenki szeret játszani. Szintén közismert, hogy a fiúk inkább „kocsiznak”. Ám korántsem mindegy, hogy konkrétan mivel játszanak kicsi és nagy gyerekek, hiszen kisautó és kisautó között is majdnem akkora különbségek akadnak, mint a nagyok között. Lássuk!

Szép, új, korszerű személyautó bármely Mazda márkakereskedésben elérhető (például együttműködő partnerünk, a Mazda Centrum kereskedéseiben), ám aki kedvenc márkánk egy szép régi példányát akarja a garázsában tudni, annak nem ilyen egyszerű a dolga. A küldetés nem lehetetlen, csupán alapos kutatómunkát igényel egy-egy szép régi autó beszerzése. Erre mutatunk most néhány példát.

41

Kissé megkésve bár, de idén sem feledkezünk meg a Mazda RX-7 születésnapjáról. Hiszen 1978 márciusában jelent meg a típus első nemzedéke. E jeles eseményt néhány rendkívüli RX-7 modell bemutatásával ünnepeljük most meg.

Ez az év a Wankel-motor és a Mazda RX-7 jegyében telik a Mazdánál, hiszen idén 40 éves a legendás bolygódugattyús típus. Mi is többszörösen örülünk a jubileumnak, és néhány újabb érdekességet gyűjtöttünk össze, hogy miért lehet büszke a Mazda az RX-7 bármely nemzedékére.

Jubileumi évfordulója kapcsán nemrég írtunk a Mazda RX-7 nemzedékeiről, külön kiemelve a típus sportsikereit és versenyautóit. Most valaki még közelebbről megízlelheti mindezt egy eladó RX-7 versenyautó jóvoltából.

Megemlékeztünk már a Mazda RX-7 negyvenedik születésnapjáról, egy nézőpontot viszont akkor nem említettünk. Valamint sok új csodás fotót és egy kihagyhatatlan videót is kiadott a Mazda az évforduló alkalmából, amit most muszáj megosztanunk.

Érdekes világ az autóversenyeké. Hiszen ugyanúgy négykerekű járművekkel űzik ezt a „sportot”, ahogy a közúti közlekedés szereplői utaznak akár naponta. Mégsincs sok köze a kettőnek egymáshoz. Ugyanakkor igazán érdekesek a Mazda versenyautói. Ezekből mutatunk most néhányat.

Japánban 1978 márciusában debütált a Mazda bolygódugattyús kupéja, az RX-7. A több nemzedéket megélt típus a márka egyik legsikeresebb Wankel-motoros járműve, és még manapság is komoly rajongótábornak örvend. Róla emlékezünk most meg!