Egy ideje már teljesen természetes, hogy a Mazda modellek nemcsak szépek, hanem kiemelkedően gazdaságosak és biztonságosak is. Olyan azonban még nem volt, hogy egy adott kategóriában egy Mazda legyen a legbiztonságosabb autó. Eddig, ugyanis a népszerű kompakt SUV kategóriában a CX-30 99 százalékos eredménnyel végzett a felnőttek biztonsága kapcsán az Euro NCAP töréstesztjén!

Kiváló a töréstesztje, a legjobb a kategóriájában, az ideális – többcélú – tanulóautó, a legnépszerűbb típus és a tökéletes választás kutyatulajdonosoknak. Mindezek a Mazda típusaira igazak, mutatjuk is, hogy mi, melyikre.

Ilyentájt gyakori a számvetés, ki, mit és hogyan teljesített. A Mazda szakembereinek 2018-ban sem volt szégyenkeznivalójuk, hiszen sok szép újdonsággal ajándékoztak meg bennünket, Mazda-rajongókat. No és persze az elismerések sem maradtak el. Lássuk!

Kissé megújulva folytatja pályafutását a tavaly bemutatott Mazda CX-5. Miért nyúltak máris hozzá a Mazda mérnökei a legfrissebb típushoz? Természetesen azért, hogy még jobb legyen, és ennek megvalósulását alá is támasztják az IIHS szakemberei.

Az amerikai IIHS töréstesztje alapján nem csak az új CX-5 tartozik a legbiztonságosabb SUV modellek közé, hanem a Mazda valamennyi típusa. Ezzel a japán márka ülhet a biztonság trónjára a tengerentúlon.

Töréstesztnek vetette alá az amerikai IIHS a legnagyobb Mazdát. A CX-9 eredménye azért is érdekes, mert műszakilag az új CX-5 közeli rokona.

Megnyugodhatunk, a Mazda CX-3 nagyon biztonságos. Eddig sem volt sok kétségünk erről, de most, hogy az amerikai IIHS is elvégezte a töréstesztet az autón, már igen jól dokumentált eredmények mutatják, mire számíthatunk egy ilyen autóban akkor, ha balesetet szenvedünk.

Ötcsillagos eredménnyel végzett a japán JNCAP töréstesztjén a Mazda6. Az EuroNCAP szintén ötcsillagos minősítése után tehát most a némileg eltérő vizsgálati módszerekkel dolgozó JNCAP laboratóriumában is bizonyított a Hatos.