Régen írtunk már valamely Mazda típus ár-érték arányát vizsgáló bejegyzést a vetélytársak tükrében. A legutóbb nálunk járt, tavasszal frissült és most kedvezményesen elérhető CX-5 azonban remek apropót adott arra, hogy megnézzük, mennyire jó választás ez a típus a SUV modellek körében.

Immár hazánkba is megérkezett a Mazda legfrissebb újdonsága, a mindenféle előzmény nélküli CX-3. E bejegyzés írásakor ugyan élőben még egyik magyarországi márkakereskedésben sem volt látható ez a típus, ám akik mégis azt megelőzően megrendelték, hogy testközelből láthatták volna, elsők között élvezhetik a Mazda legújabb különcét. Mi pedig megvizsgáltuk, mennyire ígérkezik jó ajánlatnak.

Hat „prémium” és öt további – többnyire japán – vetélytársat találtunk a megújult Mazda CX-5 számára, amelyek közül a leginkább összevethetőkkel hasonlítottuk őket egymáshoz. Akadt néhány meglepetés is, a Mazda első KODO szabadidő-autója azonban bebizonyította, hogy ebben a kategóriában is masszívan állja a sarat.

Akik ismerik, tudják, hogy a CX-9 igazi álomautó a kompromisszummentes utazásra vágyóknak! Azt viszont kevesek mondhatják el magukról, hogy valóban ismernék a márka zászlóshajóját, hiszen eddig a tengerentúli piac kiváltságaként létezett csupán ez a csodálatosan sokoldalú négykerekű. Ennek azonban hamarosan vége, ripsz-ropsz lehullanak a levelek, vagyis nem kell már sokat várni és hozzánk is megérkezik […]